Страви з качки виходять дуже ситними і красивими, тому багато хто воліють готувати їх на свята. Дуже смачним виходить м’ясо птиці з апельсинами і чорносливом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2,5 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Чорнослив – 5 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати качку з апельсинами і чорносливом в духовці? Качку добре помийте всередині і зовні, видаліть залишки пір’я і відріжте фаланги крил.
У мисці змішайте сік одного апельсина, розмарин, мед, подрібнений часник, сіль і перець. Маринадом змастіть тушку качки і залиште її маринуватися в холодильнику від1 до 8 годин.
Другий апельсин очистіть від шкірки, розділіть на часточки. Чорнослив промийте гарячою водою і просушіть. Качку нафаршируйте апельсинами і чорносливом, укладіть її в рукав для запікання.
розігрійте Духовку до 250 градусів. Покладіть качку в духовку і зменшіть температуру до 150 градусів, запікайте 2,5-3 години. Потім збільшіть температуру до 220 градусів, розріжте рукав і запікайте качку до золотистої скоринки.
Качка виходить рум’яної і ароматною, трохи остудіть її і подавайте на стіл з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в рукаві в духовці Качка з апельсинами в духовці Качка з апельсинами і медом в духовці Качка з чорносливом в рукаві в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Качка цілком у духовці