Страви з качки виходять дуже ситними і красивими, тому багато хто воліють готувати їх на свята. Дуже смачним виходить м’ясо птиці з апельсинами і чорносливом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2,5 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Чорнослив – 5 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати качку з апельсинами і чорносливом в духовці? Качку добре помийте всередині і зовні, видаліть залишки пір’я і відріжте фаланги крил.

У мисці змішайте сік одного апельсина, розмарин, мед, подрібнений часник, сіль і перець. Маринадом змастіть тушку качки і залиште її маринуватися в холодильнику від1 до 8 годин.

Другий апельсин очистіть від шкірки, розділіть на часточки. Чорнослив промийте гарячою водою і просушіть. Качку нафаршируйте апельсинами і чорносливом, укладіть її в рукав для запікання.

розігрійте Духовку до 250 градусів. Покладіть качку в духовку і зменшіть температуру до 150 градусів, запікайте 2,5-3 години. Потім збільшіть температуру до 220 градусів, розріжте рукав і запікайте качку до золотистої скоринки.

Качка виходить рум’яної і ароматною, трохи остудіть її і подавайте на стіл з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в рукаві в духовці Качка з апельсинами в духовці Качка з апельсинами і медом в духовці Качка з чорносливом в рукаві в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Качка цілком у духовці