Фарширована качка дуже ефектно виглядає на столі. А гречка сама по собі дуже смачна каша і, якщо поєднати її з соковитим м’ясом качки, то у вас вийде чудове блюдо. Трохи вишуканості додасть йому чорнослив.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Гречка – 400 – 450 гр.
  • Чорнослив – 25 шт.
  • Майонез – 2 – 3 ст. л.
  • Кетчуп – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування качки з гречкою і чорносливом в духовці? Тушку качки ретельно помийте, видаліть залишки нутрощів і пір’я, обсушити паперовими рушниками.

Змішайте майонез, кетчуп, сіль і чорний перець. Натріть цією сумішшю качку всередині і зовні. Приберіть качку в холод для маринування мінімум на годину.

Чорнослив промийте і дрібно наріжте.

Гречку переберіть і зваріть в підсоленій воді до готовності. Змішайте гречку з чорносливом.

Качку сумішшю нафаршируйте гречки і чорносливу, закріпіть краю черевця зубочистками або зашейте нитками.

Помістіть качку в рукав для запікання. Запікайте качку в духовці при 220-230 градусів 1 годину. Потім розріжте рукав і готуйте качку ще 40-60 хвилин.

Качку з гречкою і чорносливом можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Качка з гречкою в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Качка цілком у духовці