Нереально смачна, ніжна і ароматна закуска, приготована за дуже короткий термін. В рецепті використовуються самі доступні інгредієнти, а процес приготування не забере багато часу.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 2 – 3 шт.
- Часник – 5 – 7 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 – 1.5 л.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Лавровий лист – 3 – 4 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати мариновану капусту з оцтом за 2 години? Часник очищаємо від лушпиння і максимально дрібно нарізаємо або пропускаємо через часникодавку.
Максимально дрібно шаткуємо капусту тонкою соломкою, з цим завданням допомагає впоратися дуже гострий ніж або кухонний комбайн.
Перекладаємо капусту у велику і глибоку посуд.
Моркву очищаємо і натираємо на середній або великій тертці – як вам більше подобається.
Всі інгредієнти подрібнені гарненько перемішуємо і трамбуем в чисті банки, зверху кладемо кілька листочків лаврушки.
Для маринаду у воду додаємо цукровий пісок і сіль.
Як тільки всі кристали розчиняться – вливаємо олію і доводимо до кипіння.
З появою перших ознакою кипіння вливаємо склянку оцту і знімаємо з плити.
Розсіл перемішуємо і заливаємо в банки з овочами.
Залишаємо остигати при кімнатній температурі і вже через півтора-дві години закуска готова до вживання. Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з морквою, оцтом, часником і олією Маринована капуста з оцтом