Кавун – це абсолютно невибаглива ягода, яку можна просто і швидко перетворити на цікаву закуску. Ті, хто ніколи не пробували величезні солоні плоди будуть приємно здивовані!
Інгредієнти: на 5 арк.
- Кавун – 3 кг
- Часник – 10 зуб.
- Корінь хрону – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий (зелений) – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Оцет яблучний 6% – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати кавун з оцтом в банку на зиму легко! Спочатку висипаємо в каструлю сіль і цукор, виливаючи наверх оцет, і прибираємо в сторону – дамо кристалам розчинитися.
Кавун ретельно промиваємо під водою і нарізаємо на невеликі шматочки. Від зеленої шкірки краще позбутися – взимку буде зручніше вживати соління.
Подрібнюємо всю зелень, а саме: перець, корінь хрону, кріп і петрушку, часник залишаємо в зубчиках, не нарізаємо. В порожню ємність викладаємо частину подрібненої зелені. Потім шматочки кавуна, знову зелень і так далі. Шарами заповнюємо ємність до самого верху.
До цього часу сіль і цукор вже розчинилися в оцті. Додаємо до суміші охолоджену кип’ячену воду і ретельно перемішуємо. Получившимся маринадом заливаємо шари зелені і кавуна так, щоб весь вміст було покрито рідиною. Засолку накриваємо і ставимо в темне місце на добу-дві, періодично помішуючи.
По закінченні вказаного часу, розкладаємо нашу засолку по стерилізованим банкам, додавши туди горошини чорного перцю по вашому смаку, і заливаємо розсолом. Закатуємо підготовлені банки і прибираємо в льох або підвал просаливаться. Приємного апетиту!
Засолювання кавуна без стерилізації в банках на зиму Кавун з оцтом в банках на зиму Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Маринований кавун без стерилізації в банках на зиму Солоний кавун на зиму в банках Як закрити кавун в банках на зиму