Кекси – це просте і смачне ласощі, яке можна приготувати за лічені хвилини. Вони виходять легкими і апетитними і допоможуть вам побалувати себе і своїх близьких, не проводячи при цьому кілька годин біля плити.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вершки – 50 мл
- Борошно пшеничне – 370 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Розпушувач тіста – 15 гр.
- Сіль – 2 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цедра апельсина – 1 шт.
- Цукрова пудра – 50 гр.
Процес приготування:
Як приготувати кекси на вершках? Яйця збити з цукром за допомогою міксера до пишної піни (приблизно 3-5 хвилин).
Просіяти борошно, додати розпушувач і ванілін. Акуратно ввести суху суміш, перемішуючи міксером на самій низькій швидкості.
Натерти цедру апельсина, акуратно зняти тільки помаранчеву частину. Додати в тісто.
Вершки попередньо охолодити в холодильнику пару годин, так вони краще взобьются. Влити вершки в суху чашу міксера і збити, поступово додаючи цукрову пудру. Уважно стежимо за консистенцією, якщо на вершках залишається слід від віночка – досить. Вершки головне не перебити, інакше вони розшарується.
на тісто Викласти вершки і акуратно перемішати лопаткою або ложкою круговими рухами, щоб не осадити вершки.
Змащуємо форму для випічки вершковим маслом. Якщо використовувати паперові формочки – форму змащувати не треба. Заповнюємо форми на 2/3, кекси добре піднімаються – більше тіста класти не варто. Ставимо кекси в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 20 хвилин.
Готові кекси перевіряємо шпажкою або зубочисткою. Остиглі кекси викладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Апельсинові кекси Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси з цедрою апельсинової, лимонної