В літній час актуальною буде випічка зі свіжими лісовими або садовими ягодами. Кекси з малиною виходять дуже ніжними і соковитими, їх можна подати в якості десерту на стіл, взяти з собою в дорогу або на роботу для легкого перекусу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 175 мл
- Масло вершкове – 125 гр.
- Малина – 175 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати кекси з малиною в силіконових формочках. Вершкове масло наріжте на кілька шматків і розтопіть його на повільному вогні, остудіть.
Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіяти, додайте до борошна цукор. У миску розбийте яйце, збийте його вилкою, потім додайте до нього молоко і розтоплене масло. З’єднайте отриману суміш з борошном і цукром, замісіть однорідне тісто без грудочок.
Акуратно додайте в тісто малину і повільними рухами перемішайте.
На 2/3 наповніть силіконові формочки тестом. Поставте формочки на деко і помістіть його в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте 20-25 хвилин, залежить від потужності вашої духовки.
Готові кекси вийміть з формочок, посипте їх цукровою пудрою і прикрасьте цілими ягодами.
Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці