Якщо ви відкладали приготування закаток на потім і раптом вас підтискає час, то за цим рецептом у вас все вийде в лічені терміни. Не дивлячись на простоту приготування, післясмак компоту залишається надовго, як і бажання приготувати хоча б ще одну баночку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 3 – 4 ст.
  • Цукор-пісок – 1,5 – 2 склянки
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Рецепт компоту з червоної смородини і апельсина на зиму в домашніх умовах досить простий! Почнемо з підготовки ягід. Червону смородину перебираємо, промиваємо і відкидаємо на друшляк.

одразу ж готуємо для компоту банки. Промиваємо їх з содою і стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом.

Ошпарений окропом апельсин нарізаємо разом з шкіркою великими часточками. За бажанням можна видалити прожилки і кісточки.

На невеликому вогні доводимо воду до кипіння, розчиняємо в ній цукровий пісок. Потім кип’ятимо вміст ще хвилини 2-3.

Готовий цукровий сироп розливаємо по банках з червоною смородиною і апельсином, наповнюючи їх до самого краю. Після чого закатуємо вміст стерилізованими кришками і ставимо остуджуватися до кімнатної температури. Для поступового охолодження, накриваємо закатанный компот, ковдрою.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компоти