Можна приготувати заготівлю на зиму за 30 хвилин? Звичайно! Смачний і насичений компот із слив і яблук готуватися легко і швидко, а потім також швидко зникає зі столу. Кисло-солодкий на смак з приємним фруктовим ароматом він стане чудовим напоєм, як на святковому, так і на повсякденному столі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука – 250 гр.
- Слива синя – 450 гр.
- Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати компот із слив і яблук на зиму? Щоб узвар вийшов не приторно солодким, рекомендуємо вам підібрати сорт яблук з кислинкою. Яблука і сливи промиваємо під теплою проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода.
Потім сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки – таким чином, компот вийде більш м’яким на смак, без присмаку кісточок і зможе зберігатися більш тривалий час. Яблука розрізаємо на чверті і видаляємо серцевину і плодоніжку.
Банки для компоту промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо над парою протягом 3-5 хвилин. Потім залишаємо простерилізовані банки охолонути на 5-7 хвилин. Заповнюємо банки підготовленими фруктами майже наполовину, ставимо на решітку або підставку і заливаємо в банки окріп. Прикриваємо банки кришками і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб фрукти простерилизовались і трохи пропарились.
Через зазначений час зливаємо воду з банки в каструлю, додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо компот до кипіння, кип’ятити 3-4 хвилини і знімаємо з вогню.
Гарячий сироп акуратно заливаємо в банку і щільно закорковуємо кришкою. Перевертаємо банку з компотом догори дном, закутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.
Потім прибираємо готовий компот на зберігання в темне прохолодне місце. Чим довше він буде зберігатися, тим насиченішим буде ставати його смак і колір.
Компот з яблук на зиму Компот із слив Компот із слив на 1 літрову банку Сливи на зиму