Можна приготувати заготівлю на зиму за 30 хвилин? Звичайно! Смачний і насичений компот із слив і яблук готуватися легко і швидко, а потім також швидко зникає зі столу. Кисло-солодкий на смак з приємним фруктовим ароматом він стане чудовим напоєм, як на святковому, так і на повсякденному столі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 250 гр.
  • Слива синя – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати компот із слив і яблук на зиму? Щоб узвар вийшов не приторно солодким, рекомендуємо вам підібрати сорт яблук з кислинкою. Яблука і сливи промиваємо під теплою проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода.

Потім сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки – таким чином, компот вийде більш м’яким на смак, без присмаку кісточок і зможе зберігатися більш тривалий час. Яблука розрізаємо на чверті і видаляємо серцевину і плодоніжку.

Банки для компоту промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо над парою протягом 3-5 хвилин. Потім залишаємо простерилізовані банки охолонути на 5-7 хвилин. Заповнюємо банки підготовленими фруктами майже наполовину, ставимо на решітку або підставку і заливаємо в банки окріп. Прикриваємо банки кришками і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб фрукти простерилизовались і трохи пропарились.

Через зазначений час зливаємо воду з банки в каструлю, додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо компот до кипіння, кип’ятити 3-4 хвилини і знімаємо з вогню.

Гарячий сироп акуратно заливаємо в банку і щільно закорковуємо кришкою. Перевертаємо банку з компотом догори дном, закутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

Потім прибираємо готовий компот на зберігання в темне прохолодне місце. Чим довше він буде зберігатися, тим насиченішим буде ставати його смак і колір.

Компот з яблук на зиму Компот із слив Компот із слив на 1 літрову банку Сливи на зиму