Метод заливки найшвидший спосіб, дозволяє обійтися без стерилізації. Також, завдяки йому, ви можете влаштовувати компот з абрикосів з кісточками або фруктів, порізаних навпіл або на часточки. Компот виходить ароматним і смачним, а випивається відразу після відкриття банки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 600 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2,5 – 2,7 л.
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з абрикосів без стерилізації в 3-літрових банках на зиму смачний! Ретельно промийте банки, в яких будите закочувати компот. Переберіть абрикоси. Викиньте зіпсовані плоди. Для компоту краще використовувати стиглі і солодкі плоти, але врахуйте, що вони повинні бути щільними, а не перезрілим. Добре вимийте абрикоси, якщо вони дуже брудні, то попередньо замочити на 5 хвилин в воді.
Підготовлені абрикоси перекладіть у трилітрові банки, заповнюючи їх приблизно на одну третину. Якщо закатываете кілька банок компоту, то зручно скористатися вагами для рівномірного розподілу плодів по банкам.
Доведіть до кипіння воду і залийте нею абрикоси в банку. Заливати необхідно до самого верху.
Прикрийте банку кришкою (не закручуйте її) і залиште її на півгодини. За цей час абрикоси прогріються.
Через півгодини злийте воду з банок в каструлю, всипте в неї цукор і доведіть до кипіння. Помішуючи, дочекайтеся поки цукор повністю розчиниться. За своїм бажанням можете варіювати кількість цукру, що використовується при закатці абрикосового компоту.
Киплячою водою з цукром знову залийте абрикоси до самого верху і закрийте їх стерилізованими кришками (досить потримати кришки в киплячій воді пару хвилин).
Закриті банки з компотом переверніть догори дном і залиште остигати.
Банки, з повністю остившім абрикосовим компотом, поставте в темне, прохолодне місце до зими.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компоти