Як же приємно взимку відкрити баночку з ароматним і освіжаючим компотом, приготованим своїми руками ще минулого літа. А варто лише витратити трохи часу на підготовку інгредієнтів та стерилізації тари. Повірте, воно того варте! Результат вразить і Вас, і Ваших близьких!
Інгредієнти: на 2 л.
- Абрикоси – 5 – 6 шт.
- Апельсин – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Вода – 1,4 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з абрикосів і апельсинів на 2-літрову банку на зиму? Підготуємо основні інгредієнти: абрикоси і апельсин промиваємо під струменем води й обсушуємо. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску і фільтрованої води.
Абрикоси розрізаємо на дві частини і прибираємо кісточку, від цитруса нам потрібно тільки половинка, цього буде достатньо, для додання смаку особливої кислинки. Нарізаємо півкільцями, видаляючи товсту шкірку і білу оболонку.
Перекладаємо підготовлені плоди в дволітрову банку і заливаємо крутим окропом. Залишаємо прогріватися на 30-40 хвилин.
Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо цукровий пісок і відправляємо на плиту. На повільному вогні доводимо до кипіння і продовжуємо варіння протягом 3-4 хвилин. Готовим цукровим сиропом заливаємо тару і закатуємо. Перевертаємо і накриваємо кришкою до охолодження.
Наш смачний і ароматний напій, що нагадує фанту, готовий. Насолоджуйтесь!
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів на зиму Компоти