Як же приємно взимку відкрити баночку з ароматним і освіжаючим компотом, приготованим своїми руками ще минулого літа. А варто лише витратити трохи часу на підготовку інгредієнтів та стерилізації тари. Повірте, воно того варте! Результат вразить і Вас, і Ваших близьких!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Абрикоси – 5 – 6 шт.
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Вода – 1,4 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів і апельсинів на 2-літрову банку на зиму? Підготуємо основні інгредієнти: абрикоси і апельсин промиваємо під струменем води й обсушуємо. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску і фільтрованої води.

Абрикоси розрізаємо на дві частини і прибираємо кісточку, від цитруса нам потрібно тільки половинка, цього буде достатньо, для додання смаку особливої кислинки. Нарізаємо півкільцями, видаляючи товсту шкірку і білу оболонку.

Перекладаємо підготовлені плоди в дволітрову банку і заливаємо крутим окропом. Залишаємо прогріватися на 30-40 хвилин.

Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо цукровий пісок і відправляємо на плиту. На повільному вогні доводимо до кипіння і продовжуємо варіння протягом 3-4 хвилин. Готовим цукровим сиропом заливаємо тару і закатуємо. Перевертаємо і накриваємо кришкою до охолодження.

Наш смачний і ароматний напій, що нагадує фанту, готовий. Насолоджуйтесь!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів на зиму Компоти