Пропонуємо рецепт компоту з аґрусу і малини на зиму. Напій виходить дуже ароматним, головним чином за рахунок малини. Агрус надає компоту насиченість і невелику кислинку. Такий компот зручно заготовити про запас, щоб у потрібний момент лише розкрити банку і подати на стіл.
Інгредієнти: на 1 л.
- Малина – 100 гр.
- Аґрус – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Вода – 0.8 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з агрусу і малини? Ягоди малини промиваємо прохолодною водою і даємо рідини стекти.
Агрус також промиваємо, хвостики зрізаємо ножицями.
В банку поміщаємо ягоди малини та аґрусу.
Воду в зазначеній кількості доводимо до кипіння на плиті в каструлі. Заливаємо частиною води ягоди в банку так, щоб вони були лише покриті рідиною. Витримуємо десять хвилин.
Після цього зливаємо воду з банки назад в каструлю, додаємо цукровий пісок. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин.
Отриманим сиропом заливаємо ягоди в банку. Закатуємо стерильною сухою кришкою.
Даємо банку з компотом повністю охолонути і прибираємо в місце зберігання. Рекомендується зберігати такий компот не більше одного року.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Компот з агрусу на зиму Компот з малини на зиму Компоти Малина на зиму