Цей напій готується дуже швидко і виходить неймовірно смачним. Виноград розкладається по банкам і засипають цукром з лимонною кислотою. Потім все заливається окропом, закочується, збовтується і залишається до повного охолодження.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з білого винограду на 3 літрову банку на зиму, ретельно промиваємо виноград під проточною водою. Потім відокремлюємо ягоди від гілочок, перекладаємо їх на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.

Банки добре промиваємо під гарячою водою разом з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Також кип’ятимо кришки. Розкладаємо по банках виноград. Він повинен займати мінімум 1/3 їх об’єму.

Засипаємо ягоди цукровим піском і також додаємо лимонну кислоту.

Кип’ятимо воду і заливаємо їм виноград з цукром до самих країв, щоб вона злегка проливалася.

Щільно закриваємо компот стерильними кришками. Обмотуємо банку рушником і злегка все збовтуємо, щоб цукор з лимонною кислотою розчинилися. Далі перевертаємо догори дном, закутуємо в плед або покривало і залишаємо на кілька годин або на ніч до повного охолодження. Зберігаємо в льосі або іншому темному, прохолодному місці.

Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося чудовим смаком компоту з білого винограду. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду без стерилізації на 3-х літрову банку Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду Компоти