Компот з однієї черешні, хоча корисної і смачної ягоди, виходить з нейтральним смаком, і його часто доповнюють різними ягодами або фруктами. Одним із смачних варіантів буде черешневий компот з малиною. Готується він просто: черешня промивається водою – і відразу в банку, а малину можна не мити. Важливо для компоту вибрати неушкоджені і не червиві ягоди. Черешню краще взяти темного кольору, щоб компот вийшов красивим. У цьому рецепті готуємо узвар з одноразової заливкою і високим вмістом цукру. Він буде концентрованим, але зате відмінно зберігається, а перед питтям його можна розбавити водою.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня – 100 гр.
- Малина – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Окріп – 750 – 900 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з черешні і малини на зиму. Спочатку підготуйте в розрахованому кількості, ягоди і цукор. Черешню промийте холодною водою, а малину просто переберіть, видаляючи чашолистки і дрібне сміття. Літрові банки і кришки стерилізуйте як для звичайних заготовок.
Підготовлені черешню і малину розкладіть в банки, заповнюючи їх на 1/3 об’єму, але за бажанням можна покласти ягід і більше.
Потім в кожну баночку насипте цукор.
В чайнику закип’ятіть чисту воду і залийте окропом ягоди з цукром, заповнюючи баночки окропом до самого верху горлечка.
Баночки відразу герметично закупорьте звичайними або гвинтовими стерильними кришками.
Так як цукор осяде на дно банок, то їх, взявши в руки рушник, кілька разів переверніть, щоб цукор добре розчинився.
Потім баночки з компотом поставте на кришки.
Щільно прикрийте їх махровим рушником і залиште на ніч для пастеризації і охолодження. Компот з черешні і малини готовий. Перенесіть його на зберігання в темне і прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини на зиму Компот з черешні з кісточками в 3-х л банки на зиму Компот з черешні з кісточками на зиму Малина на зиму