Асорті-компот із червоної і білої смородини заготовляють на зиму нечасто, мабуть, тому, що біла смородина зустрічається рідко, хоча ця ягода за свій смак і аристократичний вигляд, високо оцінюється кулінарами. Компоти з однієї білої смородини мають блідий вигляд, тому її доповнюють червоною або іншими ягодами. Рецепт простий і не займає багато часу. Готуємо узвар методом подвійного заливки і без стерилізації. Ягоди смородини можна і не відокремлювати від гілочок, такими їх люблять діти, але це на ваш розсуд.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 0.5 л.
  • Смородина біла – 0.5 л.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот із червоної і білої смородини на 3-літрову банку на зиму. Для компоту виберіть хороші зрілі ягоди білої і червоної смородини, адже від їх якості буде залежати смак напою.

Потім смородину очистіть від дрібного сміття і на друшляку добре промийте під проточною водою. Гілочки можете видалити або залишити.

Будь-яким способом стерилізуйте 3-літрові банки і прокип’ятіть кришки закаточні.

Закип’ятіть в каструлі чисту воду. Підготовлену смородину укладіть в стерильні банки, заповнюючи їх ягодою наполовину обсягу. Потім обережно залийте окропом смородину, банки прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин для настоювання.

Після закінчення цього часу воду з банок перелийте в ту ж каструлю, розчиніть в ній потрібну кількість цукру і протягом 3-4 хвилин поваріть сироп.

Потім киплячим сиропом повторно залийте смородину в банках і відразу закатайте. Обов’язково перевірте герметичність закупорки.

Закатані банки з компотом поставте на кришки і на ніч накрийте теплим пледом. Компот із червоної і білої смородини готовий. Після охолодження його перенесіть на зберігання в будь темне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Червона смородина на зиму