Домашні компоти мають насичений натуральний смак і повні вітамінів. Їх можна варити з приводу і закочувати на зиму. Комбінувати ягоди і фрукти для компотів можна по своєму смаку. Наприклад, з чорної смородини і суниці у вас вийде кисло-солодкий компот приємного рубінового кольору.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Полуниця – 600 гр.
- чорна Смородина – 350 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 4 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компот з чорної смородини і суниці? Для заготівлі компоту відберіть великі, не перестиглі ягоди. Ретельно помийте полуницю і чорну смородину, у ягід полуниці відірвіть хвостики. Смородину оберають з гілочок.
Банки для компоту добре вимийте з використанням соди, стерилізуйте будь-яким зручним способом, кришки прокип’ятіть. У кожну банку викладіть приблизно по 100 грам ягід чорної смородини і 150 грам полуниці.
В каструлі закип’ятіть воду, залийте окропом банки, прикрийте їх кришками і залиште на 20 хвилин.
Через покладений час злийте воду назад в каструлю, всипте цукор і варіть до його повного розчинення.
Коли сироп закипить, проваріть його пару хвилин і залийте ним банки, щільно закрутіть кришки, дайте компоту охолонути в перевернутому вигляді. Компот, приготовлений таким способом, можна зберігати при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці на зиму Компот з чорної смородини на 2-х літрову банку Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компоти Чорна смородина на зиму