Компоти можна заготовити практично з будь-яких ягід і фруктів. Головне, щоб сировина не було зіпсованим, так як неприємний смак повністю перейде в напій. Пропонуємо комбінацію з яблук і кавуна. Останній можна брати злегка недозрілим – відмінний спосіб утилізувати несолодку м’якоть.
Інгредієнти: на 2 л.
- М’якоть кавуна – 1,5 кг
- Яблука – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з кавуна і яблук на зиму. Готуємо сироп для компоту: у каструлю вливаємо воду і додаємо цукровий пісок. Ставимо каструлю на плиту і доводимо сироп до кипіння.
Кавун ріжемо на шматки, відокремлюємо м’якоть від шкірки, видаляємо всі кісточки. Нарізаємо виділену м’якоть невеликими кубиками.
Яблука миємо, ріжемо на четвертинки і вирізаємо насінну коробочку.
У киплячий сироп спочатку закладаємо підготовлені яблука, доводимо до кипіння, варимо одну – півтори хвилини при слабкому кипінні. Потім додаємо нарізаний кавун, акуратно перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо ще одну хвилину. Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. У стерильні банки шумівкою розкладаємо спочатку шматочки фруктів, а потім вливаємо сироп.
Закочує банки з компотом кришками, перевертаємо їх догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо закатці повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце. В такому компоті смачна не тільки рідину, але і шматочки фруктів.
Смачного!