Сливи з виноградом закладаються в банки, заливаються окропом і залишають на 7-8 хвилин. Потім вся рідина зливається і доводиться до кипіння. До фруктів додається цукор з лимонною кислотою і все знову заливається окропом. Компот закочується і зберігається в погребі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Слива синя – 8 шт.
- Виноград – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 2 л
- Лимонна кислота – 2 щіпки
Процес приготування:
Готувати компот з винограду і злив на 3 літрову банку на зиму легко! Знімаємо виноград з гілки і ретельно промиваємо під проточною водою разом зі сливами. Викладаємо фрукти на паперовий рушник і даємо висохнути.
Добре промиваємо під гарячою водою банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Сливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки і складаємо їх у банку.
Зверху на сливи викладаємо ягоди винограду.
Кип’ятимо в каструлі воду і заливаємо окропом фрукти. Прикриваємо банку металевою кришкою і залишаємо так на 7-8 хвилин.
Через деякий час накриваємо банку кришкою з отворами, зливаємо всю рідину назад в каструлю і знову доводимо її до кипіння.
В цей час засипаємо до сливам з виноградом цукровий пісок разом з лимонною кислотою. Можна також додати їх безпосередньо в воду, щоб вийшов сироп.
Заливаємо вміст банок киплячою водою і акуратно все перемішуємо.
Закочує банки стерильними кришками. Потім перевертаємо їх догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне, прохолодне місце.
Дістаємо компот взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним, насиченим напоєм. Приємного апетиту!
Компот з винограду без стерилізації на 3-х літрову банку Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот із слив Компот із слив без стерилізації Компот із слив на 1 літрову банку