Сливи з виноградом закладаються в банки, заливаються окропом і залишають на 7-8 хвилин. Потім вся рідина зливається і доводиться до кипіння. До фруктів додається цукор з лимонною кислотою і все знову заливається окропом. Компот закочується і зберігається в погребі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя – 8 шт.
  • Виноград – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 2 щіпки

Процес приготування:

Готувати компот з винограду і злив на 3 літрову банку на зиму легко! Знімаємо виноград з гілки і ретельно промиваємо під проточною водою разом зі сливами. Викладаємо фрукти на паперовий рушник і даємо висохнути.

Добре промиваємо під гарячою водою банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Сливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки і складаємо їх у банку.

Зверху на сливи викладаємо ягоди винограду.

Кип’ятимо в каструлі воду і заливаємо окропом фрукти. Прикриваємо банку металевою кришкою і залишаємо так на 7-8 хвилин.

Через деякий час накриваємо банку кришкою з отворами, зливаємо всю рідину назад в каструлю і знову доводимо її до кипіння.

В цей час засипаємо до сливам з виноградом цукровий пісок разом з лимонною кислотою. Можна також додати їх безпосередньо в воду, щоб вийшов сироп.

Заливаємо вміст банок киплячою водою і акуратно все перемішуємо.

Закочує банки стерильними кришками. Потім перевертаємо їх догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне, прохолодне місце.

Дістаємо компот взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним, насиченим напоєм. Приємного апетиту!

Компот з винограду без стерилізації на 3-х літрову банку Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот із слив Компот із слив без стерилізації Компот із слив на 1 літрову банку