Освіжаючий напій з кисло-солодкого винограду з додаванням м’яти – це небанальний і дуже приємний смак з ментоловим ароматом. Теплова обробка не знищує всі корисні властивості і вітаміни, що містяться в плодах, що робить компот не тільки смачним, але й корисним.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Ізабелла – 500 гр.
  • М’ята свіжа – 2 – 3 гілки
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати Компот з винограду з м’ятою на зиму Ягоди ретельно промиваємо під струменем води, відокремлюємо від гілочок і одночасно перебираємо, так як для приготування компоту не варто використовувати недостиглі або зіпсовані плоди. Після, відкидаємо ягоди на друшляк, дозволяючи стекти надлишків води.

Тару і кришки обов’язково потрібно підготувати: стерилізуємо будь-яким зручним способом (в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані). Кришки 10-15 хвилин тримаємо в киплячій воді.

Чисті і сухі банки заповнюємо ягодами, приблизно на 1/3 від загального обсягу.

Поверх кладемо кілька гілочок вежей пахучої м’яти.

Заливаємо вміст банки окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо грітися на 10-15 хвилин.

Після закінчення часу зливаємо розчин назад в каструлю і додаємо цукровий пісок, варимо близько 2-3 хвилин після кипіння. Відразу ж заливаємо тару сиропом і закатуємо за допомогою спеціальної машинки.

Гарячі банки перевертаємо догори дном і прикриваємо ковдрою до повного охолодження. Зберігаємо в темному місці. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду на 1 літрову банку на зиму Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з чорного винограду Компоти