Освіжаючий напій з кисло-солодкого винограду з додаванням м’яти – це небанальний і дуже приємний смак з ментоловим ароматом. Теплова обробка не знищує всі корисні властивості і вітаміни, що містяться в плодах, що робить компот не тільки смачним, але й корисним.
Інгредієнти: на 3 л.
- Виноград Ізабелла – 500 гр.
- М’ята свіжа – 2 – 3 гілки
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода питна – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати Компот з винограду з м’ятою на зиму Ягоди ретельно промиваємо під струменем води, відокремлюємо від гілочок і одночасно перебираємо, так як для приготування компоту не варто використовувати недостиглі або зіпсовані плоди. Після, відкидаємо ягоди на друшляк, дозволяючи стекти надлишків води.
Тару і кришки обов’язково потрібно підготувати: стерилізуємо будь-яким зручним способом (в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані). Кришки 10-15 хвилин тримаємо в киплячій воді.
Чисті і сухі банки заповнюємо ягодами, приблизно на 1/3 від загального обсягу.
Поверх кладемо кілька гілочок вежей пахучої м’яти.
Заливаємо вміст банки окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо грітися на 10-15 хвилин.
Після закінчення часу зливаємо розчин назад в каструлю і додаємо цукровий пісок, варимо близько 2-3 хвилин після кипіння. Відразу ж заливаємо тару сиропом і закатуємо за допомогою спеціальної машинки.
Гарячі банки перевертаємо догори дном і прикриваємо ковдрою до повного охолодження. Зберігаємо в темному місці. Приємного апетиту!
Компот з винограду Компот з винограду на 1 літрову банку на зиму Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з чорного винограду Компоти