Конфітюри з додаванням агар-агару хороші тим, що при відсутності тривалого уварювання і без великої кількості цукрового піску можна домогтися густою текстурою. Пропонуємо використати агар-агар і для приготування полуничного конфітюру. Для аромату і яскравого кольору будемо використовувати ванільний екстракт і лимонний сік.

Порцій – 500 мл готового конфітюру орієнтовно.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Вода – 50 гр.
  • Агар-агар – 2 ч. л.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 – 2 зубчики

Процес приготування:

Як почати готувати конфітюр з полуниці з агар-агаром? Конфітюр зручно готувати в широкій товстостінній посуді: ризик пригорання мінімальний, а площа кипіння велика. Полуницю ретельно промиваємо в проточній воді, чашолистки видаляємо. Промиті ягоди поміщаємо на чистий рушник і даємо зайвої вологи після промивання випаруватися. У чистий посуд для варіння покласти підготовлені ягоди. Їх можна залишити цілком, а можна і розрізати на половинки.

Засипаємо полуницю цукровим піском і залишаємо на годину-півтора, щоб ягоди пустили сік.

Паралельно в окремій ємності змішуємо агар-агар і воду в зазначеній кількості. Відставляємо в сторону до моменту запитання.

Полуниця пустила сік – можна ставити майбутній конфітюр на плиту для варіння. Перед цим додаємо для ароматизації ванільний екстракт. На середньому вогні доводимо полуницю до кипіння. Після закипання видавлюємо в неї сік лимона – це збереже яскраве забарвлення. Варимо конфітюр п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього додаємо замочений агар-агар, гарненько його ще раз перемішавши перед цим. Після додавання перемішуємо і доводимо до кипіння конфітюр. Готово – можна знімати з плити.

Банки і кришки стерилізуємо будь-яким звичним способом. Даємо повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо гарячий конфітюр і закриваємо сухими кришками.

Банкам з конфітюром даємо охолонути і прибираємо в льох або холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці Варення з полуниці з агар-агаром Варення з полуниці з лимоном Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Джем з полуниці з агар агаром Конфітюр з полуниці Полуниця на зиму