Конфітюри з додаванням агар-агару хороші тим, що при відсутності тривалого уварювання і без великої кількості цукрового піску можна домогтися густою текстурою. Пропонуємо використати агар-агар і для приготування полуничного конфітюру. Для аромату і яскравого кольору будемо використовувати ванільний екстракт і лимонний сік.
Порцій – 500 мл готового конфітюру орієнтовно.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Вода – 50 гр.
- Агар-агар – 2 ч. л.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Лимон – 1 – 2 зубчики
Процес приготування:
Як почати готувати конфітюр з полуниці з агар-агаром? Конфітюр зручно готувати в широкій товстостінній посуді: ризик пригорання мінімальний, а площа кипіння велика. Полуницю ретельно промиваємо в проточній воді, чашолистки видаляємо. Промиті ягоди поміщаємо на чистий рушник і даємо зайвої вологи після промивання випаруватися. У чистий посуд для варіння покласти підготовлені ягоди. Їх можна залишити цілком, а можна і розрізати на половинки.
Засипаємо полуницю цукровим піском і залишаємо на годину-півтора, щоб ягоди пустили сік.
Паралельно в окремій ємності змішуємо агар-агар і воду в зазначеній кількості. Відставляємо в сторону до моменту запитання.
Полуниця пустила сік – можна ставити майбутній конфітюр на плиту для варіння. Перед цим додаємо для ароматизації ванільний екстракт. На середньому вогні доводимо полуницю до кипіння. Після закипання видавлюємо в неї сік лимона – це збереже яскраве забарвлення. Варимо конфітюр п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього додаємо замочений агар-агар, гарненько його ще раз перемішавши перед цим. Після додавання перемішуємо і доводимо до кипіння конфітюр. Готово – можна знімати з плити.
Банки і кришки стерилізуємо будь-яким звичним способом. Даємо повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо гарячий конфітюр і закриваємо сухими кришками.
Банкам з конфітюром даємо охолонути і прибираємо в льох або холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці Варення з полуниці з агар-агаром Варення з полуниці з лимоном Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Джем з полуниці з агар агаром Конфітюр з полуниці Полуниця на зиму