Королевська ватрушка з сиром без яєць точно варто спробувати приготувати! Суха пісочку крихта в більшості випадків і так готується без додавання. Саме в сирну начинку зазвичай кладуть яйця, щоб зв’язати масу в щільний шар і додати пружності. Однак, досвід показує, що і без яєць сирна маса непогано запікається і зберігає форму. Важливо довести сир з цукром до однорідності і додати трохи сметани – так начинка виходить ніжніше і м’якше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок (для крихти) – 0.5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сир – 450 гр.
  • Сметана – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок (для начинки) – 2 склянки
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування королівської ватрушки з сиром без яєць? Вершкове масло завчасно охолоджуємо в морозилці протягом двадцяти-тридцяти хвилин. У твердому вигляді його набагато простіше швидко натерти на тертці.

В об’ємну миску просіваємо борошно в зазначеній кількості.

Охолоджене масло натираємо на крупній тертці. В процесі натирання занурюємо шматок масла в борошно – так стружка формується розсипчастою.

Висипаємо в миску до борошна та олії сіль і розпушувач, а також цукровий пісок.

Сухими руками перетираємо всі компоненти, поки не вийде розсипчаста дрібна крихта.

Деко або форму змащуємо тонким шаром вершкового масла і висипаємо в нього половину від усієї кількості приготовленої піщаної крихти.

Тепер готуємо сирну начинку. Сир краще використовувати жирний – так ватрушка виходить більш насиченим смаком і ніжною консистенцією. Викладаємо сир в миску. Додаємо сметану і цукровий пісок.

Заглибним блендером пробиваємо всі разом до отримання повністю однорідної кремоподібної маси.

З допомогою столової ложки викладаємо сирну начинку на шар піщаної крихти в деку. Робимо це акуратно і поступово, щоб не змістити розсипчасту основу.

Потім розмазуємо сирну масу зворотною стороною ложки або силіконової пензликом погладжуючими рухами.

На рівномірно розподілену сирну начинку висипаємо половину олійно-борошняної крихти. Також намагаємося сформувати рівний шар, щоб пиріг був однаковим по висоті.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 180 градусів. Деко з ватрушкой встановлюємо на середній рівень. Час випічки – орієнтовно двадцять п’ять – тридцять хвилин. Готовий пиріг повинен стати золотистим.

Готову випічку дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Потім розрізаємо на порційні шматочки і перекладаємо на сервірувальну тарілку. При подачі можна додатково посипати ватрушку просіяного цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Королевська ватрушка класична