Королевська ватрушка з сиром без яєць точно варто спробувати приготувати! Суха пісочку крихта в більшості випадків і так готується без додавання. Саме в сирну начинку зазвичай кладуть яйця, щоб зв’язати масу в щільний шар і додати пружності. Однак, досвід показує, що і без яєць сирна маса непогано запікається і зберігає форму. Важливо довести сир з цукром до однорідності і додати трохи сметани – так начинка виходить ніжніше і м’якше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор-пісок (для крихти) – 0.5 склянки
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сир – 450 гр.
- Сметана – 0.5 склянки
- Цукор-пісок (для начинки) – 2 склянки
- Масло – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування королівської ватрушки з сиром без яєць? Вершкове масло завчасно охолоджуємо в морозилці протягом двадцяти-тридцяти хвилин. У твердому вигляді його набагато простіше швидко натерти на тертці.
В об’ємну миску просіваємо борошно в зазначеній кількості.
Охолоджене масло натираємо на крупній тертці. В процесі натирання занурюємо шматок масла в борошно – так стружка формується розсипчастою.
Висипаємо в миску до борошна та олії сіль і розпушувач, а також цукровий пісок.
Сухими руками перетираємо всі компоненти, поки не вийде розсипчаста дрібна крихта.
Деко або форму змащуємо тонким шаром вершкового масла і висипаємо в нього половину від усієї кількості приготовленої піщаної крихти.
Тепер готуємо сирну начинку. Сир краще використовувати жирний – так ватрушка виходить більш насиченим смаком і ніжною консистенцією. Викладаємо сир в миску. Додаємо сметану і цукровий пісок.
Заглибним блендером пробиваємо всі разом до отримання повністю однорідної кремоподібної маси.
З допомогою столової ложки викладаємо сирну начинку на шар піщаної крихти в деку. Робимо це акуратно і поступово, щоб не змістити розсипчасту основу.
Потім розмазуємо сирну масу зворотною стороною ложки або силіконової пензликом погладжуючими рухами.
На рівномірно розподілену сирну начинку висипаємо половину олійно-борошняної крихти. Також намагаємося сформувати рівний шар, щоб пиріг був однаковим по висоті.
Духовку завчасно розігріваємо до температури 180 градусів. Деко з ватрушкой встановлюємо на середній рівень. Час випічки – орієнтовно двадцять п’ять – тридцять хвилин. Готовий пиріг повинен стати золотистим.
Готову випічку дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Потім розрізаємо на порційні шматочки і перекладаємо на сервірувальну тарілку. При подачі можна додатково посипати ватрушку просіяного цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Королевська ватрушка класична