Додавання грибів значно змінює смак курячих котлет. Вони відразу стають набагато пахучіше, соковитіше і цікавіше. Можна використовувати різні гриби: відмінно підійдуть лисички, печериці, попередньо відварені лісові гриби. Як варіант, можна додати і трохи маринованих. У даному рецепті готуємо котлети з курячої грудки з лисичками, які не вимагають попередньої термічної обробки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 1 гілка
Процес приготування:
Для того щоб приготувати котлети з курячої грудки з грибами, лисички ретельно миємо, щоб змити поверхневі забруднення. Після промивання гриби обсушуємо. Якщо використовуються печериці, їх досить просто протерти вологою ганчіркою. Випадку з лісовими грибами їх промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом півгодини. Якщо гриби заморожені – їх розморожуємо повністю. Підготовлені гриби нарізаємо невеликими шматочками.
Курячу грудку обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо дрібними кубиками. Обов’язково ріжемо м’якоть поперек волокон, щоб готові котлети вийшли ніжними. Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами. Петрушку миємо, обсушуємо, грубі стебла викидаємо. Зелень дрібно рубаємо ножем. У мисці змішуємо подрібнену грудку, натертий сир, порізані гриби і січену петрушку. Додаємо вказану кількість майонезу, сіль і чорний мелений перець за смаком. Всипаємо картопляний крохмаль. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес. Додаємо в миску з основними інгредієнтами.
Змішуємо всі компоненти ложкою до відносної однорідності. Маса повинна мати досить густу консистенцію.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Ложкою викладаємо котлетну масу у вигляді котлет бажаного розміру. Обсмажуємо по три-чотири хвилини з кожного боку. При необхідності доливаємо трохи рослинного масла. Кришкою сковороду не закриваємо – так вийде рум’яна хрустка скориночка.
Готові котлети знімаємо зі сковороди, перекладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Такі котлети смачні як в гарячому вигляді, так і в холодному. Салат зі свіжих овочів, а також різні соуси відмінно доповнять це ситне блюдо.
Приємного апетиту!
Курячі кітлети без борошна Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без яєць Курячі котлети з крохмалем Курячі котлети з сиром і зеленню Курячі котлети з сиром на сковороді Курячі котлети на сковороді Рублені котлети з курячої грудки з борошном