Смачне складне блюдо курча тютюну з картоплею чудово підійде для сімейного вечері. Ви отримаєте соковите біле м’ясо і смачний гарнір до нього.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курча – 1 шт.
- Картопля – 5 – 7 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сацебелі – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Петрушка – 0,5 пучків
- Часник – 3 – 5 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати курча тютюну в духовці з картоплею? Курча добре промийте всередині і зовні, умочіть паперовими рушниками. Тушку розріжте вздовж по середині грудки і відбийте з двох сторін.
Змішайте сметану, соус сацебелі, сухі спеції і сіль. Ця суміш буде служити маринадом для курчати.
Форму застеліть пергаментним папером. Курча змастіть маринадом з усіх боків, викладіть його в форму.
Картоплю відваріть, наріжте скибочками і розкладіть його навколо тушки. Полийте картоплю і курчати рослинним маслом.
Запікайте курчати тютюну з картоплею в розігрітій до 180-200 градусів духовці 50-60 хвилин. За цей час приготуйте часниковий соус: змішайте лимонний сік, подрібнену петрушку і часник.
Готового курчати змастіть часниковим соусом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну по-грузинськи