Існує багато технологій приготування смачних і соковитих відбивних. Перед вами одна з них. Куряча відбивна зі сметаною, приготовлена в духовці, виходить з рум’яною і хрусткою скоринкою. Саме м’ясо зберігає м’якість і соковитість. Грамотне виконання кроків у приготуванні – запорука отримання смачної курячою відбивною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Часник сушений – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт курячих відбивних в духовці зі сметаною простий у приготуванні! Куряче філе нарізаємо шматочками товщиною близько 1 см.

Спеціальним молоточком відбиваємо шматочки м’яса. Вже зараз можна включити на прогрів духовку (200 градусів).

Томати промиваємо, видаляємо плодоніжки й нарізаємо кружечками або іншим зручним способом.

Твердий сир подрібнюємо за допомогою крупою терки.

Підготовлені шматочки м’яса перчимо і солимо за смаком з одного боку.

Далі форму, в якій відбивні будуть запікатися, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла.

Курячі відбивні викладаємо в неї солоної стороною вниз.

Тепер підсолюємо і перчимо другу сторону м’яса.

В окрему ємність викладаємо сметану і додаємо до неї сухий часник. Перемішуємо.

Змащуємо відбивні сметанною сумішшю.

Зверху викладаємо нарізані томати.

Завершуємо приготування розкладанням тертого сиру поверх томатів. Є і другий варіант – твердий сир можна додати в відбивні за 5 хвилин до готовності.

В гарячу духовку ставимо страву на 20 хвилин. Готові відбивні дістаємо з духовки і подаємо до столу. Такі відбивні стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру.

Приємного вам апетиту!

Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в духовці Курячі відбивні Курячі відбивні в духовці