Такі відбивні зручно підготувати заздалегідь. А приготований напівфабрикат можна запекти, при необхідності, коли завгодно і швидко отримати повноцінне гаряче блюдо. Соковиті відбивні з грибами і помідорами прикрасять будь-який святковий стіл, а з урахуванням легкого приготування точно сподобаються будь-якій господині.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Гриби – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Біле сухе вино – 30 мл
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкове – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Рецепт курячих відбивних з грибами і помідорами простий у приготуванні! Куряче філе обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо вздовж на дві частини. Повинні вийти пластини для майбутніх відбивних. Злегка відбиваємо курку качалкою або кухонним молоточком.

Отримані шматочки обсмажуємо на гарячій сковорідці з невеликою кількістю оливкової олії з обох сторін по одній хвилині.

Обсмажені відбивні витягуємо з сковороди. У цю ж сковорідку доливаємо трохи оливкової олії, кладемо шматочок вершкового масла.

Кладемо в розігріту суміш масел нарізані на півкільця ріпчасту цибулю. Помішуючи, смажимо цибулю на середній температурі до вираженого рум’янцю. Додаємо сіль, біле сухе вино і выпариваем рідина.

Гриби можна використовувати будь-які. Наприклад, попередньо відварені лісові гриби або печериці. Нарізаємо їх невеликими шматочками і додаємо до цибулі.

Продовжуємо смажити при постійному помішуванні протягом п’яти хвилин.

Сир натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. Змішуємо обидва компонента.

У змащену форму укладаємо курячі відбивні. На них викладаємо гриби з цибулею.

Помідор промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками.

Викладаємо на кожну відбивну кружечки помідора і посипаємо зверху тертим сиром з часником.

Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів.

Ставимо форму з підготовленими відбивними на середній рівень і запікаємо протягом семи-десяти хвилин, поки сир не розплавиться і злегка не зарум’яниться.

Готові відбивні дістаємо з духовки, викладаємо на порційні тарілки і посипаємо рубаною зеленню. Подавати рекомендується гарячими.

Приємного апетиту!

Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе з сиром в духовці Курячі відбивні Курячі відбивні в духовці Курячі відбивні з картоплею в духовці Курячі відбивні з сиром і помідорами в духовці Курячі відбивні під шубою в духовці