Курячі відбивні в картопляному клярі – чудовий варіант ситного страви для сімейного торжества. Відбивні виходять ніжними, смачними і не заберуть багато часу. Страва хоч і готується із звичайних інгредієнтів, виходить святковим і гарним. Такі відбивні зручно брати з собою на обід.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряче філе – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати курячі відбивні в картопляному клярі, куряче філе добре промийте, просушіть паперовими рушниками. Розріжте вздовж на шматочки. М’ясо накрийте харчовою плівкою і злегка, щоб не порвати курячі шматочки, відбийте кухонним молотком.
Картоплю великого розміру помийте і очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці. Перекладіть в невелику ємність, посоліть. Перемішайте і залиште на кілька хвилин. Відіжміть картоплю і злийте утворилася рідина, додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.
Свіжий кріп добре промийте, дайте обсохнути, дрібно нарубаєте і відправте до картоплі. Можна використовувати і сухий кріп. Додайте борошно пшеничне і розбийте куряче яйце. Добре перемішайте тісто.
Відбите куряче м’ясо посоліть і поперчіть з двох сторін. Добре розігрійте сковороду. Налийте невелику кількість соняшникової олії. На одну сторону курячого філе викладіть картопляний кляр і цією стороною покладіть на розігріту сковороду. Зверху розподіліть залишився кляр. Обсмажте відбивні з двох боків, з кожного боку за 15 хвилин.
Готові відбивні подавайте порційно зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Відбивні з курячого філе в клярі з яєць і борошна Кляр для відбивних з курячого філе Курячі відбивні Курячі відбивні в клярі на сковороді Курячі відбивні на сковороді