Хочу запропонувати незвичайний і цікавий рецепт мафінів з гречаного борошна. Випічка виходить з характерним смаком гречки. І якщо ви не любите гречку, то краще знайдіть собі інший підходящий рецепт або приготуйте половину порції – раптом сподобається. Текстура тіста виходить легкою і повітряної.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно гречана – 3 склянки
- Молоко коров’яче – 0.5 склянки
- Йогурт – 150 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Чорнослив – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати мафіни з гречаного борошна просто! Відміряйте необхідну кількість гречаного борошна і просіяти через сито в глибоку ємність.
Додайте розпушувач, харчову соду, сіль та цукровий пісок. Ретельно перемішайте.
Додайте розпушувач і ретельно перемішайте.
В глибоку ємність вилийте необхідну кількість молока і рослинної олії. Додайте курячі яйця і йогурт. З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером.
Рідкі інгредієнти поступово влийте до сухим і перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.
Чорнослив переберіть від сміття. Ретельно промийте його під проточною водою і залиште на деякий час, щоб зайва волога скла. Потім наріжте дрібним кубиком і викладіть на тісто. З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Силіконові формочки заповнити тістом на 2/3 висоти. Поставте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Вона повинна бути повністю сухий. Обережно вийміть мафіни, трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок. Готові маффіни з гречаного борошна подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Кекси Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси з сухофруктами Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці