Любителі здоби по достоїнству оцінять мафіни з сиром та родзинками. Вони ніжні, розсипчасті, пористі, з рум’яною скоринкою і соковитим родзинками в серединці. Сир у складі тесту дає впізнавану кисломолочну кислинку, за яку сирна випічка і придбала безліч шанувальників. Щоб мафіни вийшли дійсно повітряними, потрібно якісно замісити тісто. Для цього зручно використовувати потужний міксер, блендер або комбайн з насадками.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Ізюм – 4 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування мафінів з сиром та родзинками? Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно встигло добре розм’якнути до моменту приготування тіста. Родзинки так само потрібно обробити перед використанням: ретельно промиваємо його, перебираємо від випадкових домішок і заливаємо теплою водою на десять хвилин. Після цього воду зливаємо, а сухофрукти обсушуємо на паперовому рушнику.

В чашу блендера покласти сир, м’яке вершкове масло, яйця і цукровий пісок. Збиваємо всі разом, починаючи з низької швидкості і поступово нарощуючи обороти.

Поверх отриманої сирної суміші просіваємо вказану кількість борошна.

Слідом висипаємо сіль, ванілін і розпушувач. Ложкою або лопаткою замішуємо тісто. Виходить досить густа маса, яка може тримати форму.

Приготоване тісто з’єднуємо з обсушенным родзинками.

Ще раз перемішуємо тісто, намагаючись рівномірно розподілити сухофрукти по всій масі.

Для випікання маффінів рекомендуємо використовувати силіконові форми. Їх не потрібно змащувати маслом, а також з них дуже зручно витягувати готові вироби. Розкладаємо тісто по формах, заповнюючи їх не більше, ніж на дві третини висоти. При випічці мафіни помітно піднімуться.

Духовку розігріваємо заздалегідь до температури 180 градусів. Форми з тістом ставимо на решітку і поміщаємо на середній рівень гарячої духовки. Час випічки – тридцять п’ять хвилин орієнтовно. Щоб переконатися в готовності, протикаємо зубочисткою один з мафінів. Якщо вона вийшла сухою, без залишків сирого тіста, значить вироби можна діставати.

Мафіни витягуємо з формочок і даємо їм повністю охолонути. Для прикраси посипаємо поверхню просіяного цукровою пудрою. Примітно, що найсмачнішими мафіни стають на другий день після випічки (за умови зберігання в герметичному контейнері). М’якуш встигає повністю стабілізуватися, стаючи менш вологим і більш розсипчастим, пружним. Відмінна причина приготувати такі мафіни з вечора на сніданок!

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси без молока Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси з родзинками в духовці Сирні кекси в силіконових формочках Сирні кекси з родзинками Сирні маффіни