Якщо ви любите малинове варення, але вас бентежить величезна зміст неполезного цукру в ньому, спробуйте приготувати малинове варення без цукру. Ви здивуєтеся, але результат нічим не гірше приготованого за оригінальним рецептом. Варення таке ж ароматне і смачне, воно чудово підходить до чаю або в якості добавки до різних солодких страв.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Малина – 2.5 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування малинового варення без цукру? Стерилізувати банки і кришки в духовці при температурі 150 градусів.

Ягоди малини перебрати від сміття. Промити під холодною водою, просушити на паперовому рушнику.

Насипати в підготовлені банки малину досить щільно.

Поставити велику каструлю з водою на вогонь, поставити туди банки з малиною. Коли малина в банках почне пускати сік і усядет, додати ще малини. Повторювати процедуру, поки всі банки не наповняться варенням.

Накрити банки кришками, варити півгодини. Потім витягти банки з каструлі, закатати їх, дати варенню охолонути. Зберігати малинове варення без цукру в прохолодному темному місці до запитання. Смакота!

Варення з малини Малина без цукру на зиму Малина на зиму Малина у власному соку на зиму