Якщо ви любите малинове варення, але вас бентежить величезна зміст неполезного цукру в ньому, спробуйте приготувати малинове варення без цукру. Ви здивуєтеся, але результат нічим не гірше приготованого за оригінальним рецептом. Варення таке ж ароматне і смачне, воно чудово підходить до чаю або в якості добавки до різних солодких страв.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Малина – 2.5 кг
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування малинового варення без цукру? Стерилізувати банки і кришки в духовці при температурі 150 градусів.
Ягоди малини перебрати від сміття. Промити під холодною водою, просушити на паперовому рушнику.
Насипати в підготовлені банки малину досить щільно.
Поставити велику каструлю з водою на вогонь, поставити туди банки з малиною. Коли малина в банках почне пускати сік і усядет, додати ще малини. Повторювати процедуру, поки всі банки не наповняться варенням.
Накрити банки кришками, варити півгодини. Потім витягти банки з каструлі, закатати їх, дати варенню охолонути. Зберігати малинове варення без цукру в прохолодному темному місці до запитання. Смакота!
Варення з малини Малина без цукру на зиму Малина на зиму Малина у власному соку на зиму