Швидка і дуже смачна закуска з найпростіших інгредієнтів, які ростуть у кожного з нас на городі. Процес не займе багато часу і сил, а результат вас здивує. Рекомендую відразу робити багато, тому що блюдо просто летить!


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Капуста білокачанна – 2,5 кг
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Гвоздика – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати мариновану капусту гарячим маринадом швидкого приготування? З качана капусти, знімаємо верхні мляві листя, а білі чисті – дрібно шаткуємо. Моркву натираємо на середній або великій тертці.

В каструлі відповідного розміру готуємо розсіл: з’єднуємо воду, сіль, цукровий пісок, олію і спеції за смаком. Доводимо до кипіння і вливаємо півсклянки оцту і вимикаємо.

Соломку з білокачанної гарненько мнемо руками протягом 3-5 хвилин, до того моменту, поки коренеплід не віддасть свій сік. Туди ж додаємо моркву і дрібно нарізаний або пропущений через прес часник, все перемішуємо.

Гарячим маринадом заливаємо нарізані овочі, зверху закриваємо тарілкою або кришкою і встановлюємо вантаж (відмінно підходить банку наповнена водою). Залишаємо просочуватися розсіл на ніч при кімнатній температурі.

на Ранок капуста готова до вживання. Розкладаємо по чистим банкам і зберігати у холодильній камері. Перед подачею посипаємо свіжою січеною зеленню.

Приємного апетиту!

Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою і часником Маринована капуста з морквою та олією Солодка маринована капуста