Швидка і дуже смачна закуска з найпростіших інгредієнтів, які ростуть у кожного з нас на городі. Процес не займе багато часу і сил, а результат вас здивує. Рекомендую відразу робити багато, тому що блюдо просто летить!
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Капуста білокачанна – 2,5 кг
- Морква – 1 – 2 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Гвоздика – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати мариновану капусту гарячим маринадом швидкого приготування? З качана капусти, знімаємо верхні мляві листя, а білі чисті – дрібно шаткуємо. Моркву натираємо на середній або великій тертці.
В каструлі відповідного розміру готуємо розсіл: з’єднуємо воду, сіль, цукровий пісок, олію і спеції за смаком. Доводимо до кипіння і вливаємо півсклянки оцту і вимикаємо.
Соломку з білокачанної гарненько мнемо руками протягом 3-5 хвилин, до того моменту, поки коренеплід не віддасть свій сік. Туди ж додаємо моркву і дрібно нарізаний або пропущений через прес часник, все перемішуємо.
Гарячим маринадом заливаємо нарізані овочі, зверху закриваємо тарілкою або кришкою і встановлюємо вантаж (відмінно підходить банку наповнена водою). Залишаємо просочуватися розсіл на ніч при кімнатній температурі.
на Ранок капуста готова до вживання. Розкладаємо по чистим банкам і зберігати у холодильній камері. Перед подачею посипаємо свіжою січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою і часником Маринована капуста з морквою та олією Солодка маринована капуста