Дуже смачні мариновані огірки можна приготувати абсолютно по-особливому. Для цього самі огірочки наріжемо кружальцями, а в рецепт маринаду додамо трохи оцту і гвоздики. Дегустувати таке блюдо взимку – одне задоволення!
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані огірки нарізані кружечками? 2 стерилізовані банки по 500 мл і викладаємо на дно по парасольці промитого кропу (за бажанням можна також використовувати гілочки).
Цибулину чистимо і ріжемо кільцями. Кладемо кілька колечок в кожну банку.
Огірки добре промиваємо та нарізаємо кружальцями не товщі 1 див.
Викладаємо огірки у банки, щільно притискаючи один до одного.
Приготуємо маринад. Для цього в літр води відправляємо сіль, цукор, гвоздику і рослинне масло.
Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо кипіння. Додаємо оцет і розмішуємо.
Заливаємо в кожну банку. Накриємо їх кришками і дамо настоятися 10 хв. Тепер ставимо банки в каструлю, заливаємо їх до плічок водою і кип’ятити 10 хвилин.
Закочує банки і перевертаємо догори дном. Даємо охолонути при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки кружечками на зиму Салати з огірків на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму шматочками Огірки на зиму