Хочу порекомендувати цікавий рецепт медовика без масла. Унікальність торта в тому, що замість для просочення коржів використовують сметану і джем. Для того, щоб торт був м’яким, його залишають у холодильнику на ніч.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Мед – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 260 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сметана – 100 гр.
- Джем – 100 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування медовика без масла. Візьміть сотейник або каструлю з товстим дном. Розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок і мед, з допомогою міксера збийте до однорідної консистенції. Каструлю поставте на повільний вогонь і нагрійте до гарячого стану, постійно помішуючи.
Зніміть з вогню і додайте розпушувач.
Збийте, скориставшись міксером. Маса збільшиться в кілька разів.
В кілька прийомів введіть просіяне заздалегідь пшеничне борошно вищого сорту. Ретельно перемішуйте ложкою після кожного прийому.
Тісто вийде густим і липким.
Акуратно перемістіть тісто в глибоку миску і повністю остудіть. Накрийте кришкою або оберніть харчовою плівкою і приберіть на пару годин в холодильник.
Робочу поверхню столу присипте пшеничного борошном, викладіть тісто і розділіть на чотири частини. Кожну частину розкачати в коло, прикладіть тарілку і обріжте. Деко застеліть пергаментним папером і помістіть на нього коржі.
В добре розігріту духовку помістіть деко і випікайте при температурі 180 градусів близько 7 хвилин. У мене на деко поміщається два коржа. І я випікаю відразу всі коржі на двох деках. Після того як коржі испекутся, випікаю обрізки. Готові коржі зніміть з дека і повністю остудіть.
Остиглі коржі складіть стопкою.
Два коржі змастіть сметаною, а інші два будь-яким джемом.
Підготуйте блюдо і складіть на нього змащені коржі. Боки торта змастіть залишилася сметаною.
Обрізки подрібніть за допомогою блендера і посипте ними верх і боки торта. Готовий торт поставте на ніч у холодильник.
За цей час торт добре просочиться і вже вранці можна насолодитися смачним і ніжним десертом.
Приємного чаювання!
Бісквітний медовик Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик класичний