Вам подобаються торти домашнього приготування? Тоді обов’язково змайструєте цей нескладний, але дуже смачний, буквально тане в роті медовий торт за нашим рецептом. А шифоновою медовик часто називають тому, що він виходить таким ніжним, гладким і приємним на смак, як найтонший матеріал шифон. Для просочення сухих коржів можна приготувати сметанний крем або крем на основі молока і манки, а також будь-який інший легкий або важкий масляний крем.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 2 ч. л.
  • Для крему: –
  • Сметана 26% – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати медовик шифоновий. Цукор і соду насипте у велику миску, розбийте туди ж яйця, додайте мед, він повинен бути тільки натуральним, а також олію. За допомогою лопатки або віночка всі компоненти змішайте до однорідної суміші, миску покладіть на каструлю з окропом, щоб створити ефект водяній лазні. Помішуйте суміш, поки вона не нагріється і не почне трохи пінитися.

В цю ж масу всипте 2 склянки борошна, розмішайте до однорідності.

Ще кілька хвилин нагрівайте суміш на водяній бані.

Додайте в тісто ту муку, що у вас залишилася.

Розмішайте тісто і зберіть його в клубок.

На 6 частин розділіть тісто і розкачайте в тонкі, круглі коржі по діаметру вашої форми. Найкраще випікати їх в рознімної формі.

Нагрійте духовку до 200 С і запечіть кожен корж до рум’яного кольору. Кожен корж буде дбати дуже швидко, буквально за 3-4 хвилини.

Дуже жирну сметану збийте міксером з цукром, щоб отримати густий і солодкий крем. За смаком в крем можна додати який-небудь ароматизатор, наприклад, ром або ваніль.

Кожен корж добре промажте кремом під час складання торта. Дайте торту просочитися в холодному місці; краще всього готувати такий торт заздалегідь, наприклад, рано вранці, а їсти його ввечері.

Подавайте медовий торт, коли він добре просочиться.

Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Медовик зі сметанним кремом Медовик класичний Торти