Апетитний рецепт найсмачнішого медовика на світі – перед вами! Приготування цього торта можна назвати швидким і простим, однак результат всіх приготувань вас приємно здивує і порадує. Спробуйте!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Мед – 6 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Варена згущене молоко – 1 банка
- Сметана – 700 гр.
- Шоколад – 30 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати медовик від бабусі Емми? Для початку збийте з цукром яйця, до повного розчинення цукрового піску.
В яєчну суміш влийте розтоплене масло і нагріте з содою мед. Почніть вимішувати інгредієнти.
Суміш-основу для тіста поставте на водяну баню і поступово прогрівайте на невеликому вогні.
Коли суміш трохи охолоне, почніть поступово просіяти борошно і готувати тісто для коржів.
Готове тісто розділіть на десять рівних шматочків, з яких ви будете випікати коржі для торта.
Перший шматочок тіста розкачайте на обробній поверхні вкриті пекарської папери, а потім обріжте його по колу за допомогою тарілки або кришки від сковороди.
При температурі 180 градусах спечіть всі коржі по черзі, приблизно по 3-4 хвилинки на один корж. Готові коржі складіть стопкою на блюді і підрівняйте краю.
Далі почніть готувати крем для торта. Змішайте сметану і згущене молоко в окремій ємності.
Кожен корж для торта змастіть кремом, а також не забудьте про бока і верхівку торта.
Залишки коржів потрібно подрібнити в блендері, утворюючи дрібну крихту. Це буде посипання для торта.
Присипте торт крихтою і за допомогою кондитерського мішка, нанесіть на поверхню торта шоколадний малюнок. Торт приберіть в холодильник на кілька годин, щоб він добре настоявся.
Приємного апетиту!
Бісквітний медовик Крем для медовика зі згущеним молоком Медовик з вареним згущеним молоком Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметаною і згущеним молоком Медовик радянського часу класичний Шоколадний медовик зі сметанним кремом