Перед вами простий рецепт смачних заварних млинців. Вони виходять ніжними, завдяки поєднанню двох компонентів – кефіру і молока. Таку випічку можна з легкістю приготувати і на сніданок, і на обід, і як ласощі до чаю. Незважаючи на кількість використовуваних інгредієнтів, приготувати такі млинці зовсім нескладно.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 250 гр.
- Кефір – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 3.5 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати заварні млинці на кефірі і молоці, в ємність вливаємо кефір кімнатної температури. Додаємо до нього щіпку солі, цукровий пісок і соду.
Після перемішування цих компонентів необхідно вбити до них курячі яйця і все знову перемішати віночком. За бажанням, можна використовувати міксер.
Далі порційно вводимо борошно пшеничне в робочу ємність і все ретельно вимішуємо.
Молоко слід підігріти і потім влити в тісто. Все перемішуємо до однорідності.
Далі в млинцеве тісто додаємо 3 столові ложки рослинної олії.
Після перемішування даємо тісту постояти 15 хвилин. Якщо в тесті залишилися якісь грудочки, то за цей час вони розійдуться. В такому випадку перед випічкою все знову необхідно буде перемішати віночком.
Розігріваємо сковороду, змащену мінімальною кількістю рослинної олії.
Починаємо смажити млинці. З допомогою ополоника або іншого зручного пристосування вливаємо в сковороду порцію тіста, розподіляємо по всьому діаметру.
Коли з одного боку випічка підрум’яниться, перевертаємо млинець і обсмажуємо другу сторону.
Готуємо млинці за таким же принципом, використовуючи все тісто. Готові млинчики подаємо до столу в теплому вигляді, присмачуючи сметаною або медом за бажанням.
Приємного вам апетиту!
Заварні млинці Мереживні млинці Млинці без дріжджів Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну Млинці на молоці Млинці на молоці з содою Російські млинці