Морквяно-сирні маффіни для тих, хто намагається включити в повсякденне меню більше овочів. Не відступаємо від своєї мети, навіть якщо мова йде про випічку! Морква не просто чудово поєднується з сирним тестом, але ще вона робить його солодший і набагато цікавіше за текстурою. Важливо вибирати якісні коренеплоди невеликого розміру, щоб в кексах вони виявляли лише свої кращі смакові властивості. Якщо використовувати стару моркву з зеленцой – можна отримати гіркоту і неприємний аромат готових мафінах.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.
  • Морква – 120 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Борошно – 230 гр.

Процес приготування:

Як приготувати морквяно-сирні маффіни? Яйця розбиваємо в миску і засипаємо цукровим піском.

Збиваємо всі разом міксером на високій швидкості, поки не вийде світла піна.

Додаємо в яєчно-цукрову масу сир, розтоплене вершкове масло і знову працюємо міксером, поки всі інгредієнти не об’єднаються в однорідну рідку суміш.

Моркву ретельно миємо, очищаємо від шкірки і зрізаємо все дефектні ділянки.

Натираємо її на дрібній тертці.

З лимона також знімаємо цедру з допомогою терки або спеціального ножа. Важливо: не чіпаємо білу частину лимонної шкірки, знімаємо тільки жовту поверхню, інакше отримаємо нотки гіркоти у готових кексах.

Додаємо в рідку суміш, терту моркву, цедру, попередньо просіяне борошно і розпушувач.

Вимішуємо тісто міксером на низьких обертах або вінчиком вручну. Консистенція виходить досить густа маса з ложки падає шматком.

Приготоване тісто розкладаємо по формах для мафінів. Добре, якщо це будуть силіконові форми: з них дуже зручно діставати тендітні мафіни після випікання. Крім того, не потрібно змащувати маслом поверхню форм. Розкладаємо з допомогою ложки тісто по формах, заповнюючи їх на три чверті об’єму.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форми з тістом ставимо на решітку і поміщаємо на середній рівень духовки.

Випікаємо мафіни протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин. Якщо є сумніви в готовності тіста, протикаємо один з кексів зубочисткою: на виході вона повинна бути абсолютно сухою.

Готові маффіни дістаємо з духовки, звільняємо з форм і даємо їм охолонути. Перед подачею можна присипати поверхню виробів цукровою пудрою, полити карамеллю або згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси з цедрою апельсинової, лимонної ПП кекси Сирний кекс у духовці Сирні кекси Сирні кекси в силіконових формочках