Морквяно-сирні маффіни для тих, хто намагається включити в повсякденне меню більше овочів. Не відступаємо від своєї мети, навіть якщо мова йде про випічку! Морква не просто чудово поєднується з сирним тестом, але ще вона робить його солодший і набагато цікавіше за текстурою. Важливо вибирати якісні коренеплоди невеликого розміру, щоб в кексах вони виявляли лише свої кращі смакові властивості. Якщо використовувати стару моркву з зеленцой – можна отримати гіркоту і неприємний аромат готових мафінах.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Цедра апельсина – 1 ч. л.
- Морква – 120 гр.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Сир – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Борошно – 230 гр.
Процес приготування:
Як приготувати морквяно-сирні маффіни? Яйця розбиваємо в миску і засипаємо цукровим піском.
Збиваємо всі разом міксером на високій швидкості, поки не вийде світла піна.
Додаємо в яєчно-цукрову масу сир, розтоплене вершкове масло і знову працюємо міксером, поки всі інгредієнти не об’єднаються в однорідну рідку суміш.
Моркву ретельно миємо, очищаємо від шкірки і зрізаємо все дефектні ділянки.
Натираємо її на дрібній тертці.
З лимона також знімаємо цедру з допомогою терки або спеціального ножа. Важливо: не чіпаємо білу частину лимонної шкірки, знімаємо тільки жовту поверхню, інакше отримаємо нотки гіркоти у готових кексах.
Додаємо в рідку суміш, терту моркву, цедру, попередньо просіяне борошно і розпушувач.
Вимішуємо тісто міксером на низьких обертах або вінчиком вручну. Консистенція виходить досить густа маса з ложки падає шматком.
Приготоване тісто розкладаємо по формах для мафінів. Добре, якщо це будуть силіконові форми: з них дуже зручно діставати тендітні мафіни після випікання. Крім того, не потрібно змащувати маслом поверхню форм. Розкладаємо з допомогою ложки тісто по формах, заповнюючи їх на три чверті об’єму.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форми з тістом ставимо на решітку і поміщаємо на середній рівень духовки.
Випікаємо мафіни протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин. Якщо є сумніви в готовності тіста, протикаємо один з кексів зубочисткою: на виході вона повинна бути абсолютно сухою.
Готові маффіни дістаємо з духовки, звільняємо з форм і даємо їм охолонути. Перед подачею можна присипати поверхню виробів цукровою пудрою, полити карамеллю або згущеним молоком.
Приємного апетиту!
Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси з цедрою апельсинової, лимонної ПП кекси Сирний кекс у духовці Сирні кекси Сирні кекси в силіконових формочках