Дуже люблю готувати, а особливо подобається процес консервації. Я намагаюся кожен раз знайти для себе простий і швидкий рецепт, і так, щоб для приготування використовувалися доступні інгредієнти. Пропоную неймовірний рецепт огірків в томаті на зиму з моєї збірки фаворитів.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Томатна паста – 200 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Вода – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль велика – 2 ст. л.
Процес приготування:
Неймовірний рецепт приготування огірків в томаті на зиму смачний! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для ароматною і швидкої закуски. Молоді огірки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на кухонний рушник, обріжте хвостики з двох сторін, потім наріжте часточками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, наріжте півкільцями. Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність.
В ємність з овочами додайте необхідну кількість цукрового піску, попередньо розведену у питній воді томатну пасту, олію, столовий оцет і велику сіль. Ретельно перемішайте, щоб маринад рівномірно розподілився.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть в окремій каструльці або обдайте окропом з чайника. Підготовлені стерильні банки заповніть ароматною закускою з огірків, накрийте стерильними кришками.
Банки помістіть в каструлю, дно застелити рушником, налийте теплої води по плечики банок, поставте на вогонь, і стерилізують 35-40 хвилин після закипання. Акуратно вийміть гарячі банки і закатайте з допомогою закаточной машинки, переверніть догори дном, закутайте і залиште до повного охолодження. Після чого перетягніть на зберігання в прохолодне темне місце.
Насолоджуйтеся хрусткими огірочками в томаті!