Окрошка на бульйоні і сметані виходить дуже ситним і густий. Вона не тільки освіжить жарким літом, але відмінно втамовує голод. Проста в приготуванні, окрошка швидко зникає зі столу!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Огірки – 2 шт.
  • Куряче філе – 350 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сметана – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на бульйоні і сметані просто! У каструлю набираємо воду, приблизно 1,5 -2 літра. Картоплю чистимо та миємо. Відправляємо картоплю і куряче філе в каструлю, відварюємо продукти 30 хв. У воду можна додати лавровий лист, сіль і перець. Готовність перевіряємо виделкою.

М’ясо і картоплю нарізаємо невеликими шматочками.

Також відварюємо круто яйця. Охолоджуємо і дрібно кришимо.

Огірки миємо й нарізаємо невеликими шматочками.

Кріп і цибулю також миємо й дрібно кришимо.

Всі продукти складаємо в каструлю. Заливаємо бульйоном, додаємо сіль, перець, лимонну кислоту за смаком. Розмішуємо в бульйоні сметану. І ставимо окрошку в холодильник на 1-1,5 години.

Приємного апетиту!

Окрошка без квасу Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на сметані