Окрошка на бульйоні і сметані виходить дуже ситним і густий. Вона не тільки освіжить жарким літом, але відмінно втамовує голод. Проста в приготуванні, окрошка швидко зникає зі столу!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Огірки – 2 шт.
- Куряче філе – 350 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Яйце – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сметана – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на бульйоні і сметані просто! У каструлю набираємо воду, приблизно 1,5 -2 літра. Картоплю чистимо та миємо. Відправляємо картоплю і куряче філе в каструлю, відварюємо продукти 30 хв. У воду можна додати лавровий лист, сіль і перець. Готовність перевіряємо виделкою.
М’ясо і картоплю нарізаємо невеликими шматочками.
Також відварюємо круто яйця. Охолоджуємо і дрібно кришимо.
Огірки миємо й нарізаємо невеликими шматочками.
Кріп і цибулю також миємо й дрібно кришимо.
Всі продукти складаємо в каструлю. Заливаємо бульйоном, додаємо сіль, перець, лимонну кислоту за смаком. Розмішуємо в бульйоні сметану. І ставимо окрошку в холодильник на 1-1,5 години.
Приємного апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на сметані