Апетитна і пікантна окрошка на кефірі вийде у вас при додаванні гірчиці до складу страви. По-справжньому апетитне прохладительно літнє блюдо порадує вас своїм смаком і тонким пікантним ароматом гірчиці.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Картопля (відварена) – 4 – 5 шт.
- Яйце (варене) – 4 шт.
- Кефір – 1 л
- Сметана – 0,5 л.
- Огірки – 3 – 4 шт.
- Ковбаса суха – 0,5 кг
- Кріп – 1 пучок
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Гірчиця – 1 – 2 ст. л.
- Вода – 0.5 л.
Процес приготування:
Готувати окрошку на кефірі з гірчицею просто! Наріжте на кубики ретельно промиті свіжі огірочки.
Потім наріжте кубиками варені яйця і додайте їх до огірочків в миску або каструлю.
Холодну відварну картоплю наріжте кубиками, як і попередні інгредієнти. Додайте в каструлю.
Потім подрібніть варену ковбасу, точно також, як і картоплю або огірки – кубиками.
Кріп і іншу зелень за вашим смаком дрібно порубаєте ножем, попередньо добре сполоснувши в проточній воді.
В окремій ємності змішайте кефір і сметану, злегка розведіть суміш водою і відлийте звідти буквально один черпак. Це кількість суміші з’єднайте з гірчицею і спеціями і відправте назад в каструлю.
Рідкою сумішшю залийте каструлю з усіма інгредієнтами для окрошки, посоліть і поперчіть, перемішайте. Окрошка готова!
Окрошка Окрошка з ковбасою класична Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на кефірі Окрошка на сметані і воді Російська окрошка