В жарку літню погоду немає нічого смачніше і приємніше, ніж холодна окрошка! Окрошка на квасі з ковбасою без картоплі – низькокалорійний, але не менш смачний варіант літнього супу. Окрошка має не тільки чудовий смак, вона ще є і корисною. Порадуйте себе і своїх близьких освіжаючої окрошкою, адже у жаркий день він стане справжнім порятунком!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ковбаса напівкопчена – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Квас – 0,5 л.
  • Кріп – 10 гр.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування окрошки на квасі з ковбасою без картоплі. Яйця відварюємо до готовності. Потім поміщаємо їх у холодну воду і охолодити.

Охолоджені яйця необхідно очистити і дрібно порізати.

Напівкопчену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками. Для приготування окрошки можна використовувати і варену ковбасу (тут питання в бажаному ароматі і смаку готової окрошки).

Ретельно промиваємо редис і огірки, потім нарізаємо їх дрібними кубиками.

Зелений лук, кріп і петрушку промиваємо, подрібнюємо.

Далі присипаємо сіллю зелень і всі разом перетираємо до утворення соку. Це допоможе зробити окрошку більш ароматною, поліпшити її смакові якості.

Всі інгредієнти з’єднуємо і перемішуємо, потім розподіляємо по тарілках.

Заливаємо окрошку охолодженим квасом і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

Окрошка Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка на квасі Холодна окрошка