В жарку літню погоду немає нічого смачніше і приємніше, ніж холодна окрошка! Окрошка на квасі з ковбасою без картоплі – низькокалорійний, але не менш смачний варіант літнього супу. Окрошка має не тільки чудовий смак, вона ще є і корисною. Порадуйте себе і своїх близьких освіжаючої окрошкою, адже у жаркий день він стане справжнім порятунком!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ковбаса напівкопчена – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Редис – 6 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Квас – 0,5 л.
- Кріп – 10 гр.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Петрушка – 10 гр.
- Сіль – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування окрошки на квасі з ковбасою без картоплі. Яйця відварюємо до готовності. Потім поміщаємо їх у холодну воду і охолодити.
Охолоджені яйця необхідно очистити і дрібно порізати.
Напівкопчену ковбасу нарізаємо невеликими кубиками. Для приготування окрошки можна використовувати і варену ковбасу (тут питання в бажаному ароматі і смаку готової окрошки).
Ретельно промиваємо редис і огірки, потім нарізаємо їх дрібними кубиками.
Зелений лук, кріп і петрушку промиваємо, подрібнюємо.
Далі присипаємо сіллю зелень і всі разом перетираємо до утворення соку. Це допоможе зробити окрошку більш ароматною, поліпшити її смакові якості.
Всі інгредієнти з’єднуємо і перемішуємо, потім розподіляємо по тарілках.
Заливаємо окрошку охолодженим квасом і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Окрошка Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка на квасі Холодна окрошка