Одним з поширених літніх страв є окрошка на квасі. Даний рецепт описує приготування окрошки на квасі з ковбасою і сметаною. Приготувати таку окрошку не складе труднощів навіть молодої господині. Крім ситості і бадьорості окрошка на квасі подарує організму гастрономічне задоволення!
Інгредієнти: на 4 л.
- Варена ковбаса – 250 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Квас – 2 л
- Картопля – 400 гр.
- Огірки – 300 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Редис – 5 шт.
- Сметана – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати окрошку на квасі з ковбасою і сметаною, картопля промийте, покладіть в каструлю з водою і відваріть до готовності. Відварну картоплю, остудіть, очистіть від шкірки і дрібно поріжте.
відваріть Яйця також, за часом цей процес займе приблизно 10 хвилин після закипання. Потім яйця остудіть, очистіть і поріжте дрібними кубиками.
Варену ковбасу дрібно поріжте.
Огірки промийте під проточною водою і наріжте акуратними кубиками, попередньо зрізавши з двох сторін кінчики.
Промиваємо редис і зелень. Подрібнюємо дані інгредієнти, потім всі підготовлені компоненти окрошки з’єднуємо в одній ємності.
Отриману масу розподіліть по суповым тарілках, залийте холодним квасом і заправте сметаною. В самому кінці приправити страву сіллю за смаком. Окрошка на квасі з ковбасою і сметаною готова до вживання!
Приємного вам апетиту!
Окрошка Окрошка з квасом і сметаною Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка на сметані