Як не дивно, перші страви можна готувати і подавати охолодженими. До таких супів відноситься окрошка, дуже простий, наповнене вітамінами і дуже швидкий у приготуванні. Радимо взяти цей рецепт собі на озброєння.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода мінеральна – 0.7 – 1 л
- Сметана – 200 мл
- Огірки – 2 шт.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Редис – 150 гр.
- Яйце – 4 – 5 шт.
- Варена ковбаса – 200 гр.
- Зелень – за смаком
- М’ята свіжа – 1 ст. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Гірчиця – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на мінералці з гірчицею просто! Яйця і картоплю попередньо зваріть і остудіть.
Наріжте ковбасу, картоплю, яйця, свіжі огірки, редис дрібними кубиками, змішайте інгредієнти в каструлі.
Дрібно нарубаєте ножем зелень, додайте її в каструлю.
В окремій ємності змішайте мінеральну воду, сіль, лимонну кислоту і м’яту. Потім влийте цю суміш до овочів, перемішайте, додайте сметану.
Перед подачею охолодіть окрошку і заправте гірчицею за смаком.
Приємного апетиту!
Окрошка з ковбасою класична Окрошка на воді Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на воді, з лимонною кислотою Окрошка на сметані з ковбасою Російська окрошка