Як не дивно, перші страви можна готувати і подавати охолодженими. До таких супів відноситься окрошка, дуже простий, наповнене вітамінами і дуже швидкий у приготуванні. Радимо взяти цей рецепт собі на озброєння.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вода мінеральна – 0.7 – 1 л
  • Сметана – 200 мл
  • Огірки – 2 шт.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Редис – 150 гр.
  • Яйце – 4 – 5 шт.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Зелень – за смаком
  • М’ята свіжа – 1 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Гірчиця – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на мінералці з гірчицею просто! Яйця і картоплю попередньо зваріть і остудіть.

Наріжте ковбасу, картоплю, яйця, свіжі огірки, редис дрібними кубиками, змішайте інгредієнти в каструлі.

Дрібно нарубаєте ножем зелень, додайте її в каструлю.

В окремій ємності змішайте мінеральну воду, сіль, лимонну кислоту і м’яту. Потім влийте цю суміш до овочів, перемішайте, додайте сметану.

Перед подачею охолодіть окрошку і заправте гірчицею за смаком.

Приємного апетиту!

Окрошка з ковбасою класична Окрошка на воді Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на воді, з лимонною кислотою Окрошка на сметані з ковбасою Російська окрошка