Класична окрошка на сметані з ковбасою – це ідеальний літній суп з овочів і м’яса. За традицією його подають до столу охолодженим, він добре задовольняє голод і спрагу в жаркі дні. Ще наші прабабусі знали рецепт цього чудового блюда, та сьогодні він так само популярний. Готувати його не складно, а головне – зовсім не треба стояти біля плити, і є – одне задоволення!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 2 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Редис – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана 26% – 200 гр.
  • Вода – 2 л
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля зелена – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати окрошку на сметані класичну з ковбасою, ставимо на вогонь воду, закипятим її, а потім охладим.

Відварюємо картоплю, нарізаємо його на шматочки.

Також ріжемо огірок і редис і перемішуємо всі інгредієнти.

Варимо яйця в круту, режим маленькими квадратами, таким же способом розбираємо ковбасу.

Зелень і цибулю добре подрібнюємо.

В охолодженій воді розводимо сметану. І додаємо інші інгредієнти. Залишилося наш суп приправити сіллю і перцем. Відправляємо окрошку в холодильник, щоб та гарненько остудилася.

Приємного апетиту!

Окрошка з ковбасою класична Окрошка з редискою Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на сметані Окрошка на сметані і воді Російська окрошка