Класична окрошка на сметані з ковбасою – це ідеальний літній суп з овочів і м’яса. За традицією його подають до столу охолодженим, він добре задовольняє голод і спрагу в жаркі дні. Ще наші прабабусі знали рецепт цього чудового блюда, та сьогодні він так само популярний. Готувати його не складно, а головне – зовсім не треба стояти біля плити, і є – одне задоволення!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 2 шт.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Редис – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана 26% – 200 гр.
- Вода – 2 л
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Цибуля зелена – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати окрошку на сметані класичну з ковбасою, ставимо на вогонь воду, закипятим її, а потім охладим.
Відварюємо картоплю, нарізаємо його на шматочки.
Також ріжемо огірок і редис і перемішуємо всі інгредієнти.
Варимо яйця в круту, режим маленькими квадратами, таким же способом розбираємо ковбасу.
Зелень і цибулю добре подрібнюємо.
В охолодженій воді розводимо сметану. І додаємо інші інгредієнти. Залишилося наш суп приправити сіллю і перцем. Відправляємо окрошку в холодильник, щоб та гарненько остудилася.
Приємного апетиту!
Окрошка з ковбасою класична Окрошка з редискою Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на сметані Окрошка на сметані і воді Російська окрошка