Смак класичної окрошки на сироватці з часником знайомий, напевно, кожному. Як часто в літній спекотний день бабуся годувала нас саме цим освіжаючим супом. І як це було смачно. Пропонуємо не ностальгувати, а втілювати спогади в реальність, адже рецепт приготування традиційної окрошки на сироватки з ковбасою дуже швидкий і простий.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молочна сироватка – 1,5 л.
- Варена ковбаса – 250 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування окрошки на сироватці з ковбасою смачний! Підготувати інгредієнти, необхідні для приготування окрошки на сироватці з ковбасою.
Яйця зварити круто, остудити в холодній воді. Потім яйця очистити від шкаралупи і нарізати дрібними кубиками.
Огірки помити, відрізати кінчики, нарізати їх невеликими кубиками. відправити нарізані огірки в миску до яєць.
Картоплю відварити з шкіркою. Потім його остудити, очистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками. Додати до решти інгредієнтів.
Варену ковбасу нарізати кубиками, відправити в миску до яєць, огірків і картоплі.
Зелений цибулю помити, просушити на кухонному рушнику, потім дрібно порубати і відправити до решти інгредієнтів.
Кріп помити, просушити на кухонному рушнику, подрібнити і відправити до решти інгредієнтів.
інгредієнти Залити сироваткою, додати туди ж сік половини лимона і сметану. Все ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Готову окрошку остудити в холодильнику, а можна і відразу подавати до столу. Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка з лимонною кислотою Окрошка м'ясна Окрошка на сметані Російська окрошка