Існує безліч варіантів приготування цього освіжаючого російського страви. У даному рецепті використовуємо шинку в якості м’ясної інгредієнта і сметану з водою, як зв’язуючу рідина. Звичайно, не забуваємо про свіжу соковиту зелень і хрусткі овочі. Всі інгредієнти можна потерти на крупній тертці або порізати дрібним кубиком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана – 400 гр.
- Вода кип’ячена – 1,5 л.
- Шинка – 300 гр.
- Яйце (варене) – 5 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Редис – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт окрошки на воді і сметані гранично простий! Шинку звільняємо від оболонки і натираємо на крупній тертці. Викладаємо натерту шинку в об’ємну миску. Редис промиваємо, очищаємо і обсушуємо. Також натираємо на крупній тертці і кладемо до шинки. Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін, щоб уникнути можливої гіркоти. Натираємо на крупній тертці, додаємо в миску до решти інгредієнтів.
Пір’я цибулі і зелень кропу ретельно промиваємо й обсушуємо. Дрібно нарізаємо обидва види зелені. Щоб окрошка вийшла пахучіше, нарізану зелень потрібно злегка пом’яти руками до появи невеликої кількості соку. Кладемо підготовлену зелень в загальну миску.
Варені яйця також натираємо на крупній тертці і висипаємо в миску до інших інгредієнтів.
В окремій невеличкій посудині змішуємо вказану кількість сметани, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Додаємо воду і розмішуємо до повної однорідності.
подрібнені інгредієнти в мисці вливаємо отриману рідину і ретельно перемішуємо. Якщо подача окрошки планується не відразу, то краще зберігати рідину і подрібнені інгредієнти раздело до моменту подачі.
Розливаємо готову окрошку по порційних тарілках і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Окрошка без картоплі Окрошка без квасу Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на сметані і воді Російська окрошка