Пропоную приготувати легку окрошку з куркою на квасі. Блюдо виходить дієтичним і низькокалорійним. Прокрихта чудово втамовує ваш голод в спеку, коли відсутнє бажання їсти гарячу і важку їжу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Огірки – 200 гр.
- Квас – 1.5 л
- Яйце – 2 шт.
- Варена ковбаса – 250 гр.
- Куряча грудка – 200 гр.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку з куркою на квасі легко! Поставте варити курячі яйця. В іншу каструлю покладіть промите куряче м’ясо, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 20 хвилин. Варену ковбасу очистити від оболонки, і наріжте кубиками невеликого розміру. Викладіть в глибоку каструлю.
Огірки ретельно помийте і очистіть за допомогою овочечистки від шкірки. Наріжте овоч таким же розміром, як варену ковбасу.
Зварені курячі яйця остудіть і очистіть. Подрібніть очищені яйця гострим ножем або натріть на крупній тертці. Потім викладіть в каструлю.
Зварену курячу грудку остудіть і відокремте при необхідності від кісток. Наріжте кубиками середнього розміру і викладіть в каструлю.
Зелень кропу ретельно промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте, відправте в каструлю.
Залийте нарізані інгредієнти квасом, ретельно перемішайте. Посоліть за смаком і ще раз перемішайте.
Готову страву охолодіть в холодильнику близько 30 хвилин і подавайте на стіл разом зі сметаною.
Приємного апетиту!
Окрошка з ковбасою класична Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою Окрошка з огірками Окрошка класична Окрошка м'ясна Російська окрошка