Страви, приготовані на відкритому вогні божественно смачні. Овочі, запечені на вугіллі, чудово гармоніюють в одному ароматному і злегка пікантному салаті. Нічого складного в приготуванні немає, просто дотримуйтесь інструкції з фото.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий (жовтий) – 2 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – 85 мл
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Майонез – 100 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати овочі на мангалі салат, викладіть вимиті баклажани, перець і ½ головки часнику на мангал при середньому жарі. Помідор надіти на шампур. Стежте, щоб овочі не підгоріли і постійно їх перевертайте. Гриби заправити майонезом і трохи посоліть. Залиште на 15 хвилин.
Помідори зніміть у велику каструлю першими (вони швидко готується і закрийте кришку.
Запечені овочі теж складіть у каструлю і залиште пропаритися на 20 хвилин під кришкою, так легше буде знімати шкірку.
перці Очистіть від шкірки. Не варто робити це дуже ретельно, так як в ній весь смак страви. Видаліть плодоніжку і насіння. Подрібніть овочі кубиками.
Викладіть гриби на решітку і обсмажте, перевертаючи по мірі необхідності.
У баклажанів вийміть м’якоть з допомогою ложки і наріжте шматочками.
У помідорів зніміть шкірку і наріжте. Видавіть підсмажений і очищений часник і додайте 2 зубчики свіжого, пропущеного через прес.
Зелень подрібніть і покладіть овочі, посоліть, додайте масло і вичавіть сік ½ лимона. Все добре перемішайте.
Салат можна подавати теплим або холодним. В будь-якому вигляді дуже смачно. Печериці викладіть окремо на блюдо, вони будуть гарним і смачним доповненням до закуски
Приємного апетиту!
Баклажани на мангалі Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці в майонезі на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі