Страви, приготовані на відкритому вогні божественно смачні. Овочі, запечені на вугіллі, чудово гармоніюють в одному ароматному і злегка пікантному салаті. Нічого складного в приготуванні немає, просто дотримуйтесь інструкції з фото.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий (жовтий) – 2 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 85 мл
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати овочі на мангалі салат, викладіть вимиті баклажани, перець і ½ головки часнику на мангал при середньому жарі. Помідор надіти на шампур. Стежте, щоб овочі не підгоріли і постійно їх перевертайте. Гриби заправити майонезом і трохи посоліть. Залиште на 15 хвилин.

Помідори зніміть у велику каструлю першими (вони швидко готується і закрийте кришку.

Запечені овочі теж складіть у каструлю і залиште пропаритися на 20 хвилин під кришкою, так легше буде знімати шкірку.

перці Очистіть від шкірки. Не варто робити це дуже ретельно, так як в ній весь смак страви. Видаліть плодоніжку і насіння. Подрібніть овочі кубиками.

Викладіть гриби на решітку і обсмажте, перевертаючи по мірі необхідності.

У баклажанів вийміть м’якоть з допомогою ложки і наріжте шматочками.

У помідорів зніміть шкірку і наріжте. Видавіть підсмажений і очищений часник і додайте 2 зубчики свіжого, пропущеного через прес.

Зелень подрібніть і покладіть овочі, посоліть, додайте масло і вичавіть сік ½ лимона. Все добре перемішайте.

Салат можна подавати теплим або холодним. В будь-якому вигляді дуже смачно. Печериці викладіть окремо на блюдо, вони будуть гарним і смачним доповненням до закуски

Приємного апетиту!

Баклажани на мангалі Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці в майонезі на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі