В період Масниці можна пекти не тільки традиційні тонкі і товсті млинці, але і оладки з панкейками. Пропонуємо спробувати шоколадні панкейкі з додаванням білого кунжуту. Виходить оригінально і дуже смачно, кунжут приємно хрумтить на зубах і змінює звичну текстуру панкейків.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 220 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Шоколад темний – 55 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати панкейкі з шоколадом. Поламати шоколад в каструлю, туди ж нарізати вершкове масло. Розпустити суміш на слабкому вогні, перемішати і вилити в миску, остудити. Відправити туди ж сіль, цукровий пісок, вбити яйце. Все добре розмішати виделкою або вінчиком.
Молоко підігріти до ледь теплого стану, влити в суміш і збити.
Борошно просіяти двічі з розпушувачем, висипати в тісто. Туди ж всипати білий кунжут.
Розігріти сковороду, влити в центр трохи рослинного масла. Наливати по 2 ст. л. шоколадного тіста в центр сковороди, тісто сама прийме потрібні форми. Піч панкейкі на слабкому вогні.
Як тільки в панкейках з’являються дірочки, їх потрібно перевернути на іншу сторону і пекти до готовності.
Скласти готові панкейкі у вигляді рівної стопки один на одного, полити зверху розтопленим гірким або молочним шоколадом, можна полити розтопленої шоколадно-горіховою пастою.
Приємного апетиту!
Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі на молоко на сковороді Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці з розпушувачем Шоколадні панкейкі