Панкейкі з вівсянкою ідеальні для ранку. Ароматні, м’які, ситні, вони не тільки смачні, але і корисні. У тесті не використовується пшеничне борошно, а на смаження йде мінімальна кількість масла. Такі панкейкі впишуться в рамки практично будь-якої дієти.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вівсяні висівки – 2 склянки
  • Лляне насіння – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Молоко коров’яче – 1,5 ст.
  • Кленовий сироп або Мед – за смаком
  • Ягоди – 1 жменя
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування панкейків з вівсянкою. Вівсяні пластівці висипаємо в чашу блендера і подрібнюємо їх до стану борошна.

розмелені вівсяні пластівці висипаємо лляні насіння, корицю, розпушувач і щіпку солі. Вливаємо в суміш сухих інгредієнтів молоко і віночком все збиваємо до однорідності. Консистенція тіста виходить середньої густоти.

розігріваємо Сковорідку до гарячого стану і змащуємо олією з допомогою кулінарної пензлика.

Ложкою викладаємо на сковорідку невеликі круглі панкейкі і смажимо на середній температурі дві-три хвилини. На поверхні панкейків повинні виступити маленькі бульбашки.

За допомогою тонкої лопатки перевертаємо панкейкі і смажимо ще дві-три хвилини.

Готові панкейкі укладаємо невеликими стопками на сервірувальні тарілки, прикрашаємо нарізаним бананом і ягодами.

Додати більше солодощі панкейкам можна, полив їх при подачі кленовим сиропом або рідким медом – це додасть не тільки солодощі, але і соковитості.

Приємного апетиту!

Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі без яєць Панкейкі без яєць на молоці Панкейкі на молоці з розпушувачем