Панкейкі з вівсянкою ідеальні для ранку. Ароматні, м’які, ситні, вони не тільки смачні, але і корисні. У тесті не використовується пшеничне борошно, а на смаження йде мінімальна кількість масла. Такі панкейкі впишуться в рамки практично будь-якої дієти.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вівсяні висівки – 2 склянки
- Лляне насіння – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Молоко коров’яче – 1,5 ст.
- Кленовий сироп або Мед – за смаком
- Ягоди – 1 жменя
- Банан – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування панкейків з вівсянкою. Вівсяні пластівці висипаємо в чашу блендера і подрібнюємо їх до стану борошна.
розмелені вівсяні пластівці висипаємо лляні насіння, корицю, розпушувач і щіпку солі. Вливаємо в суміш сухих інгредієнтів молоко і віночком все збиваємо до однорідності. Консистенція тіста виходить середньої густоти.
розігріваємо Сковорідку до гарячого стану і змащуємо олією з допомогою кулінарної пензлика.
Ложкою викладаємо на сковорідку невеликі круглі панкейкі і смажимо на середній температурі дві-три хвилини. На поверхні панкейків повинні виступити маленькі бульбашки.
За допомогою тонкої лопатки перевертаємо панкейкі і смажимо ще дві-три хвилини.
Готові панкейкі укладаємо невеликими стопками на сервірувальні тарілки, прикрашаємо нарізаним бананом і ягодами.
Додати більше солодощі панкейкам можна, полив їх при подачі кленовим сиропом або рідким медом – це додасть не тільки солодощі, але і соковитості.
Приємного апетиту!
Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі без яєць Панкейкі без яєць на молоці Панкейкі на молоці з розпушувачем