Паска на вершках і сметані виходить пишним, здобних і дуже м’яким. М’якуш у вироби дуже пористий, майже невагомий. На додаток до рецептом паски дана розкладка для глазурі на білках.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Сухі дріжджі – 1 пакет
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Вершки 33% – 100 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 пакет
- Родзинки або Цукати або Цедра апельсина або Куркума – за смаком
- Яєчний білок – 2 шт.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Кондитерська посипання – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати паску на вершках і сметані, необхідно з’єднати дріжджі, тепле молоко, цукровий пісок і розмішати до розчинення.
Залишити все це в каструлі або мисці на 20 хв. під рушником в теплому місці без протягів.
Окремо з’єднати яйця і цукор, збити до збільшення маси в об’ємі.
Влити опару, додати просіяне борошно, збити.
Змішати теплу сметану і жирні вершки, влити все в тісто
Всипати сіль, ванілін, збити міксером.
Прибрати в тепло ще на 1 годину.
Тісто добре підніметься.
Всипати цукати, родзинки, цедру 1 апельсина, щіпку куркуми.
Руки змастити рослинним маслом і розкласти тісто по паперовим формам.
Паперові форми можна зробити самостійно з харчового пергаменту, а можна купити вже готові.
Випікати паски в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хв. Якщо паски почнуть підгоряти зверху, накрити фольгою.
Для глазурі відокремити білки, почати їх збивати з дрібкою солі і поступово всипати весь цукор. Збивати недовго, щоб не встигли з’явитися піки. Полити паски глазур’ю.
Поки глазур не застигла, прикрасити вироби кольоровими намистинами і посипками.
Приємного апетиту!
Ванільні великодні паски Великодні паски без вершкового масла Великодні паски на сметані Паски на Великдень паску класичний паску як у бабусі Тісто для пасок